Skip to content
Gerdie (37) in Vragen van ouders

Wat doet dit met de kinderen?

Wat doet dit met het kind

Ons samengestelde gezin bestaat uit 5 kinderen. Drie van mij en twee van hem. Zijn oudste is bijna 18, zijn jongste 16. Ze zijn een keer in de twee weken het weekend bij ons. Ze werken en sporten beiden en zijn niet zo heel vaak thuis. Wij merken dat ze het soms maar een gedoe vinden verplicht naar ons omdat het ouderschapsplan van 4 jaar geleden zo is opgemaakt. We hebben dit met hun besproken en aangegeven dat het geen moeten maar mogen is. We willen hen daar vrijer in laten mits ze dit wel van te voren aangeven aan beiden ouders en het ook past bij beiden. Dat betekent in hun geval vaker bij hun moeder.

Mijn man werkt fulltime en ik heb mijn handen vol aan mijn drie, een stuk jongere, kinderen. Hun moeder is alleen maar bezig met geld en voelt zich aan alle kanten financieel tekort gedaan. Zij is het daarom hier niet mee eens (vanwege geld) en verplicht haar kinderen naar hun vader te gaan. Alleen als ze bij ons zijn heeft ze dagelijks op allerlei manieren contact en betrekt hun steeds in haar leven. De kinderen krijgen geen kans om zich bij ons fijn te voelen, naar ons idee mogen ze dat ook niet. Er wordt ook slecht over ons gesproken door haar. Is het normaal dat je je kinderen dwingt om bij hun vader te zijn? Wat doet dit met de kinderen? Bij ons zijn ze meer op bezoek dan bij haar, ondanks dat ze een eigen kamer hebben. Met hun moeder/zijn ex valt nauwelijks/niet te praten helaas.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EvelienRenée Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Evelien

Hoi Gerdie, Wat goed dat u het forum heeft gevonden en uw vraag heeft gesteld! Ik herken mijzelf een beetje in de situatie. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 8 was. Ik woonde bij mijn vader en ik ging 1x in de 3 weken bij mijn moeder een weekend slapen. Na een tijdje vond ik het niet prettig meer om daar te slapen. Dit kwam, omdat het voor mij meer voelde alsof ik op bezoek was, dan dat ik daar woonde. Ik heb aangegeven dat ik graag alleen overdag nog wilde komen. Dit werd gelukkig goed opgepakt. Ik woon inmiddels… Lees verder »

Renée

Hoi Gerdie, Wat ontzettend fijn dat u uw vraag op ons forum hebt gedeeld. Ik kan me voorstellen dat u het lastig vindt voor uw kinderen. Ik herken de situatie wel een beetje, al heb ik deze niet op precies deze manier meegemaakt. Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 13 jaar was en hebben toen samen een ouderschapsplan gemaakt. Deze zou gelden tot dat wij (mijn zus en ik) klaar zouden zijn met studeren. Dus ik was de ene week bij mijn moeder en de andere week bij mijn vader. Op een gegeven moment heb ik zelf ook… Lees verder »