Karin (38) in Vragen van ouders

Waarheid vertellen?

Hallo,
Ik ben nu sinds 1,5 jaar gescheiden. Heb altijd mezelf flink weggecijferd om het voor de kinderen na deze omstandigheden zo fijn mogelijk te laten zijn . Vaak gaf ik toe aan mn ex, de vader van mn dochters nu 9 en 7 jaar. Sinds 2 maanden heb ik een lieve vriend. Sinds die tijd probeert mn ex negatief te praten over mij en mn vriend. De kinderen komen achter bepaalde leugens die hij verteld. Nu gaf de oudste aan dat papa vaak negatief praat over ons. Papa vertelde dat de kinderen niet vaak bij hem mogen zijn terwijl we hem toch een aantal keren gevraagd hebben of hij de meiden een weekendje extra wilt of zelfs nu dat de scholen dicht zijn een weekje extra. Dit wil hij niet en krijgt hij niet geregeld. Dit zegt hij niet tegen de meiden. We hebben hen dat vanavond wel verteld en de feiten besproken met hun zonder papa zwart te maken. De oudste gaf aan het fijn te vinden als ze daarvan op de hoogte gehouden wordt. Os dit ook zo? Of is het beter om dit soort dingen niet met hun te bespreken en het te accepteren dat de waarheid verdraaid wordt en dat wij zwart gemaakt worden.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneManon Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hoi Karin! Bedankt voor je bericht hier op het forum. Je beschrijft een ingewikkelde situatie. Lijkt me lastig voor jullie allemaal, zowel jou als de kinderen. De situatie waarin ouders niet de waarheid vertellen en het niet met elkaar eens zijn heb ik zelf ook meegemaakt. Mijn ervaring is dat het erg lastig is om daar als kind tussenin te staan, want je weet op een gegeven moment niet meer wat wél of juist niet waar is. Ik snap het verzoek van je dochter heel goed, dat ze op de hoogte gehouden wil worden van wat er speelt of als… Lees verder »

Manon

Hey lieve Karin, Wat goed je het ouderforum hebt gevonden! Wat een vervelende situatie zeg. Wel een hele herkenbare helaas. Mijn vader maakt mijn moeder al jaren zwart. Mijn ouders zijn 3 jaar geleden gescheiden, omdat mijn moeder is vreemdgegaan. Mijn moeder was hierdoor neergezet door mijn vader als de oorzaak van de scheiding en daarmee werd ze een soort ‘boeman’. Mijn vader vertelde me dan ook altijd dat mijn moeder met verschillende mannen was vreemdgegaan, waaronder een paar goede vrienden van hem. Ik heb hier een jaar na de scheiding vaak mee rond gelopen. Ik wist niet wie de… Lees verder »