Simpie (43) in Vragen van ouders

Waar doen we goed aan?

Waar doen we goed aan?

Ik ben bonusmoeder van twee kinderen in de puberleeftijd (heb zelf ook twee kinderen met mijn ex). Mijn man heeft een vechtscheiding achter de rug, zijn ex en hij praten niet meer met elkaar. Om de week wonen we met elkaar en dat vergt van iedereen wat aanpassing. Zo’n periode verloopt de ene keer makkelijker dan de andere keer.

Er is een regeling afgesproken waarvan wij het idee krijgen dat ze het steeds lastiger gaan vinden. Heen en weer met spullen, weer wat vergeten en moeten ophalen, wennen, afscheid nemen en er speelt nogal wat loyaliteit richting hun moeder (de hoofdverzorger).

• Is het beter de kinderen ondertussen vrij te laten in het wel of niet naar ons komen. Dat ze zelf mogen bepalen of en wanneer ze komen?
• Moeder heeft elke dag contact met de kinderen als ze bij ons zijn via app, bellen of laat ze bij haar langskomen. Wat doet dit met kinderen?
• Willen kinderen in een puberleeftijd één vaste plek hebben bv bij één van de ouders? Kan/moet je aangeven dat dat voor jou als ouder prima is wanneer het voor de kinderen beter voelt?
• Willen kinderen in een puberleeftijd liever alleen opgevoed worden door de ouder waar ze het vaakst zijn als ouders geen afspraken kunnen maken over een gelijke opvoeding?

De gespannen momenten willen we voor niemand. Iedereen zou zichzelf moeten kunnen zijn en niet te hoeven liegen/stiekem zijn vanuit loyaliteit. Hoe kunnen wij als vader en bonusmoeder hen ondersteunen/tegemoet komen?

8
Reacties

avatar
8 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
OlgaSimpieCharlotteVivianAnouk Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Olga

Hoi Simpie, Fijn dat je ons een beter beeld geeft van de situatie! Ik herken het niet willen praten heel erg, niet bij mij maar bij mijn stiefzussen. Zij vonden het erg moeilijk om over de huidige situatie van de scheiding te praten en we kregen niet veel lucht van hoe zij het vonden en wat ze voelde. Uiteindelijk, toen ze beide ouder werden, konden we hier beter over praten. Mijn moeder en stiefvader hebben volgehouden, tot op irritatie van mijn stiefzussen toe, en het heeft op langere duur zijn vruchten afgeworpen 😉 Wat wellicht een optie is om te… Lees verder »

Simpie

Dank voor jullie tips, uitleg en reacties! Super dat jullie de tijd hebben genomen ons verhaal te lezen en te reageren. Het lastige in deze situatie is dat zijn kinderen niet willen praten over dit soort dingen. Alsof ze er niks van vinden of niks van mogen vinden. Of dat het (nog) te gevoelig is. Of dat ze hun vader niet teleur willen stellen. We hebben zo nu en dan wel gesprekken. Deze verlopen moeizaam, schouders worden opgehaald of het is allemaal wel goed of er wordt er een boos en loopt weg. Met mijn kinderen kan ik wel over… Lees verder »

Olga

Hoi Simpie, bedankt voor je vragen! Wat fijn om te zien dat jij als bonusmoeder zo betrokken bent in het welzijn van iedereen! Ik kan me ontzettend goed voorstellen dat jullie in een verwarrende situatie zitten, zeker als de kinderen aan het puberen zijn! Het voordeel hiervan is dat zij inmiddels wel goed zelf kunnen verwoorden wat zij willen, zijn jullie al met hun in gesprek gegaan? Uit dit gesprek hoeven nog geen concrete beslissingen genomen te worden maar je kan er wel dingen uit halen. Bijvoorbeeld hoe het komt dat zij behoefte hebben aan veel contact met hun moeder,… Lees verder »

Charlotte

Hallo Simpie, Wat fijn dat je ons heb gevonden om je vragen te stellen. En wat een ingewikkelde situatie zitten jullie in. Zelf ben ik ook bonusmoeder voor 2 lieve jongens maar die zijn nog een stuk jonger en mijn vriend staat op goede voet met zijn ex. Ik zie dat je je vragen heel puntsgewijs heb opgeschreven dus ik ga ook proberen om ze zo te beantwoorden. – Of het beter is voor de kinderen om ze zelf te laten beslissen weet ik niet. Ik denk dat dat een vraag is die alleen de kinderen kunnen beantwoorden omdat iedere… Lees verder »

Vivian

Hoi Simpie, Wat fijn dat je hier jouw bericht plaats en ook dat je al zo veel informatie geeft. Jammer dat de regeling niet altijd lekker loopt, maar wel mooi om te lezen dat jij/jullie er al zo over nagedacht hebben! Ik ga al sinds mijn vierde heen en weer tussen mama en papa. Ik heb hier tijdens de puberteit zo goed als geen last van gehad, het is voor mij normaal. Ik kan me wel voorstellen dat, als ze nog niet erg lang heen en weer moeten (en het dus nog niet echt gewend zijn) dat ze hier juist… Lees verder »

Anouk

Lieve Simpie, Wat boffen jouw bonuskinderen met zo’n lieve meedenkende bonusmoeder. Heel mooi om dat te lezen. Mijn eigen ouders zijn ook gescheiden toen mijn broer en ik in de puberleeftijd zaten. Onze ouders hadden ook geen contact wat het inderdaad heel lastig maakte omdat er hierdoor geen duidelijke afspraken waren die op beide adressen golden. Vooral mijn broer had heel erg last van het heen en weer gaan met spullen, wij hadden het idee dat we uit een koffer leefden. Ik vind het een heel mooi gebaar om de kinderen het zelf te laten bepalen. Wel zou ik aanraden… Lees verder »

Amber

Hi Simpie, Wat goed dat jij ons hier hebt gevonden op het forum van Villa Pinedo! Het feit dat jij deze vragen stelt, vertelt dat jij een betrokken stiefmoeder bent die het voor de kinderen op de juiste manier wilt doen. Ik heb daar een hele andere nare ervaring mee met mijn vroegere stiefmoeder, die zelf de boel behoorlijk manipuleerde tussen mij, mijn vader en moeder. Dat is heel vervelend en tien jaar later (ook al is de stiefmoeder niet meer in mijn leven) heb ik daar nog steeds vaak last van. Dus compliment voor jou als (stief)ouder, heel fijn… Lees verder »

sabine

Lieve Simpie, Allereerst van mij een mega compliment dat jij je hier mee bezig houd en dat jij het voor de kinderen van jouw man goed wilt doen. De vriendin van mijn vader zou hier behoorlijk veel van kunnen leren. Wat goed dat jullie de kinderen zo in de gaten houden en kijken wat voor hen van belang is. Ik kan nu gaan vertellen wat ik fijn had gevonden maar jongeren in de puberleeftijd hebben allemaal andere behoeftes. Ik denk dat het voor mij (ook nog op latere leeftijd) van belang blijft om erover in gesprek te blijven. Open vragen… Lees verder »