Skip to content
Francis (36 jaar) in Vragen van ouders

Hoe vertel ik het?

Ik lig al 1,5 jaar in scheiding maar heb al enige tijd een nieuwe relatie.
Nu is het zo dat ik graag van kinderen van gescheiden ouders zou willen weten hoe zij dit ervaren en hoe ik dit het beste en onder welke omstandigheden aan mijn dochtertje kan vertellen ( 8 jaar )?????
Wat hebben jullie als prettig ervaren?? ( als ik het natuurlijk een hartstikke moeilijke situatie )

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MinoukEmmeline Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Minouk
Minouk

Beste Francis, Dit nieuws is nooit leuk om aan je kinderen te vertellen. Mijn ouders zijn toen ik 15 jaar was uit elkaar gegaan. Achteraf gezien ben ik blij met de manier waarop het aan mij verteld is. Samen met mijn zus en mijn beide ouders zaten wij in de woonkamer. Mijn vader voerde het woord en vertelde dat zij uit elkaar gingen. Aan ons werd duidelijk verteld wanneer mijn vader weg zou gaan en wat er verder zou gebeuren (hoe vaak ik naar mijn vader zou gaan etc.). Ik denk dat duidelijkheid voor kinderen in zo’n situatie het belangrijkste… Lees verder »

Emmeline
Emmeline

Hoi Francis, Ook ik was ongeveer 8 toen mijn ouders vertelde dat ze gingen scheiden. Als ik eerlijk ben weet ik het niet zo goed meer, pas toen ik ouder was kreeg ik vragen over de scheiding en werd ik er verdrietig over. Ik zou dus niet te veel op details in gaan. Gewoon duidelijk vertellen dat jullie uit elkaar gaan en dat je iemand anders hebt ontmoet. Anders wordt het, naar mijn mening, te ingewikkeld en alleen maar vervelender. Ook zou ik het vertellen in een weekend wanneer jullie lang bij elkaar zijn, zodat ze wel evt dingen kan… Lees verder »