Skip to content
Anoniem (41 jaar) in Vragen van ouders

Waarom wil je niet naar je vader of moeder?

Ik ben gescheiden van de moeder van mijn 2 kinderen. Zelf heb ik een nieuwe vriendin. De oudste van mijn 2 kinderen komt om het weekend naar mij toe, de jongste niet. Ik probeer volgens mij van alles om het hem naar de zin te maken. Leuke uitjes, zijn lievelingseten. Zijn er kinderen die dit herkennen en hoe ervaren jullie dit. Mijn nieuwe vriendin laat de hem bewust links liggen, want hij moet nog aan haar wennen, denken wij. We hebben het idee, dat hij straks vanzelf bijtrekt.

Graag jullie reactie en als jullie nog meer info nodig heben dan wil ik dat graag doen. Ik wil het allerliefste dat ze graag bij mij komen, want de tijd die ik ze niet ziet, mis ik ze ontzettend.

6
Reacties

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
StiefmoederMeisje, 38 jaarM.NadineTess Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Stiefmoeder
Stiefmoeder

Volgens mij ben jij echt een hele geweldige papa. Je wilt het beste voor je kind. En nu lukt dat even niet. Maar het komt goed. Kinderen gaan pas verwerken en heel voorzichtig wennen aan de nieuwe situatie als het veilig is. Dit zegt het meisje hierboven ook al. Waarschijnlijk ben je niet de papa van vroeger (lief, betrouwbaar maar en streng maar rechtvaardig) maar heeft je zoon een nieuwe papa gekregen die hij vroeger alleen maar zag op verjaardagen en partijen (verwennen en sinterklaas “spelen”). Hij wil geen voorkeursbehandeling en een feestje want zo leuk vindt hij het immers… Lees verder »

Meisje, 38 jaar
Meisje, 38 jaar

Hoe oud is je zoon? Ik merk dat mijn zoon van 6 de nieuwe partner van mijn ex niet accepteerd en nu 2 jaar later pas in de verwerking zit van de scheiding. Hij wil niet naar zijn vader, omdat hij te veel bezig is met zijn eigen leven en te ver afstaat van het gevoelsleven. Een tip die ik je kan geven. Probeer opnieuw een band op te bouwen met je zoon. Haal hem op en ga lekker 2 uur wandelen en stoeien in het bos, Vertel over je eigen verdriet over de scheiding en je gemis om hem.… Lees verder »

M.
M.

Hallo, Ik herken uw verhaal zeer goed, ik was namelijk datzelfde kind. Mijn ouders gingen uit elkaar en ik zou twee keer in de week naar mijn vader en zijn nieuwe vriendin gaan. Ik moest erg wennen aan deze nieuwe situatie en ik voelde me niet ‘ veilig’. Moest mijn eigen draai weer zien te vinden in deze situatie. Het makkelijkst was dan om thuis te blijven en je tegen de nieuwe situatie te keren. Ook mijn vader reageerde hierop door op dure kado’s en leuke uitjes te trakteren. Nu ben ik een aantal jaren verder en de reden waarom… Lees verder »

Nadine
Nadine

Heee, Wat een vervelende situatie! Mijn vader heeft ook weer een nieuwe vrouw (ik kan overigens heel goed met haar!) maar zij gaan er vind ik persoonlijk heel goed mee om! Mijn stiefmoeder bemoeit zich niet met bedtijden, schoolzaken of wat dan ook. Zij laat ons altijd naar haar toekomen, het is niet zo dat we haar niet spreken als we niet naar haar toegaan. Ze zegt gewoon altijd gewoon gedag vraagt hoe het gaat vertelt dingen die zij zelf heeft meegemaakt etc. Ik hoop dat u het een beetje begrijpt. Mijn vader is onze vader en bemoeit zich wel… Lees verder »

Tess
Tess

Ook mijn situatie is iets anders. Maar des de opdringeriger mijn vader was, om contact hebben, des de meer ik hem met tegenzin zie. Het is moeilijk om tegen je ouders te zeggen wat het probleem is. Maar misschien is het een idee de moeder te vragen of hij er thuis over praat. En apart iets te gaan doen met hem als hij er wel is. En gun hem inderdaad wat tijd, maar wel laten weten dat je er bent voor hem.

Tiener
Tiener

Ik wil niet naar mijn vader omdat-ie me erg slecht behandeld heeft (en nu nog steeds). Maar dat is natuurlijk een andere situatie dan de situatie die jij omschrijft. Mijn advies: als je gewoon erg aardig tegen de jongste bent/blijft, trekt hij waarschijnlijk zelf wel bij. Soms heb je als kind een tijd voor jezelf nodig, als er allerlei dingen om je heen veranderen (scheiding, nieuwe partner,…) dus zeker niets forceren. Laat hem zien dat je om hem geeft, en vroeg of laat krijgt hij dan waarschijnlijk weer behoefte om contact met je te hebben. Ook al is dit moeilijk… Lees verder »