Skip to content
Jeroen (41 jaar) in Vragen van ouders

Wat zijn jullie ervaringen met co-ouderschap?

Hoi,

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van kinderen bij co-ouderschap. Wat zijn jullie ideeen over de beste verdeling van dagen? Bijv 4 dagen bij de een en 3 dgn bij de andere ouder, of een week bij de een en de volgende bijde andere ouder.

Je zou mij en mijn kids v 4 en 9 enorm helpen met je antwoord! Dankjewel alvast…

Groeten Jeroen

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
De co-ouderMadouRichard Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
De co-ouder
De co-ouder

Hi Jeroen. Het mooie is: er is geen ‘betere’ of ‘ minder goede’ verdeling. Alles wat jullie kiezen is goed, als jullie er alle 4 maar achter staan. Ik ken co-ouders die elke dag wisselen (op verzoek van hun dochter) en co-ouders die blokken van 2 weken aanhouden (op verzoek van hun kinderen). Om de tafel dus met de moeder en in eerste instantie bespreken wat jullie werkbaar lijkt. Dat uitproberen en elk half jaar aan de kids vragen hoe ze het zo vinden. Mocht er 1 iemand iets willen veranderen aan de situatie, dan moet dan in ieder geval… Lees verder »

Madou
Madou

Sinds bijna 2 jaar hebben we 50/50 co-ouderschap van 2 kids van nu 10 en 13 jaar. In eerste instantie dachten we aan 7 dagen op en 7 dagen af. Alleen zou dat betekenen dat mijn fulltime werkende exman in “zijn” week een oppas in moet huren. En we vroegen ons af of ze een van hun ouders wel zo lang konden missen. We hebben er voor gekozen om de weekenden om-en-om te doen en de werkweek door het midden te delen. Maandag t/m woensdagochtend zijn de kids bij hun vader. Woensdagmiddag tot vrijdagavond 19.00 zijn de kids bij mij.… Lees verder »

Richard
Richard

Sinds bijna 10 jaar hebben we co-ouderschap van 7 dagen met een wissel op vrijdag. Dit loopt perfect. Het geeft de kinderen rust van het niet heen en weer hoeven door de week (geen gebroken week dus). Het voordeel de wissel op vrijdag, is dat ze het weekend voor zich hebben, zonder de schoolstress van ‘maandagochtend’