Anoniem (33 jaar) in Vragen van ouders

Stiefmoeder

Met interesse zag ik de uitzending van spraakmakende zaken. Ik ben geen jongere en heb geen gescheiden ouders. Ik ben een vriendin van een man die wel 3 meisjes heeft, van 3, 5 en 6 jaar. Hij is samen met zijn vrouw in de scheiding verwikkeld en er moeten nu plannen gemaakt worden. Is er volgens jullie iets wat ik als nieuwe vriendin van de vader zal kunnen doen of moeten doen? Ik ben juf, dus heb gelukkig ervaring met kinderen en ben ook gek op ze. Hebben jullie tips voor mij, hoe ik ze het beste kan helpen?

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Meisje, 33 jaarMarleenRoosMeisje, 17 jaar Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Meisje, 33 jaar
Meisje, 33 jaar

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de mooie tips en adviezen die ik heb gekregen. Ik zal er zeker gebruik van maken. Ik heb nog veel te leren, maar het welzijn van de kinderen staat bij mij op één!! Mocht iemand nog meer adviezen hebben, ik hoor ze graag!

Marleen
Marleen

Hoi stiefmoeder, Wat mijn bonus-moeder (klinkt wat leuker) altijd heel goed heeft gedaan is dat ze altijd zich aanpaste aan ons. Dat betekent niet dat je je eigen regels of waarden moet aanpassen, ik bedoel het meer als in haar houding tegenover ons. Een goed voorbeeld hiervan is dat ze mijn broertje van 11 nooit omhelst als mijn moeder in dezelfde ruimte is. Ze weet dat hij dat lastig vind, en dus laat ze hem aangeven wat hij wil. Vervolgens staan ze samen bij mijn vader thuis koekjes te bakken en vliegt hij haar om de hals. Ze gaat mee… Lees verder »

Roos
Roos

Hoi stiefmoeder, Ik ben het helemaal eens met het meisje van 17 jaar. Heel goed dat je naar het forum bent gekomen voor tips. Zoals het meisje van 17 zegt; het is belangrijk om de kinderen het tempo te laten bepalen. Toen mijn moeder haar nieuwe vriend kreeg, ging alles veel te snel. Binnen no-time had het huis een restyling gekregen en bepaald hij de regels. Ik vond dat heel vervelend en kwam daar dan ook tegen in opstand. De veilige thuis-omgeving, voelde ineens niet zo veilig meer. Achteraf gezien erkent mijn moeder dat alles veel te snel is gegaan.… Lees verder »

Meisje, 17 jaar
Meisje, 17 jaar

Beste ‘stiefmoeder’, Wat goed dat je naar dit forum bent gekomen met deze vraag, dat laat zien dat je erover nadenkt hoe het voor de kinderen is en dat is volgens mij het belangrijkst. Ik denk dat het goed is als je de kinderen zelf laat aangeven wat zíj willen. Toen ik de nieuwe vriendin van mijn vader leerde kennen, baalde ik ervan dat het steeds in hun tempo moest: zij wilden dat ik haar ontmoette, dus we spraken af. Ze gaf ook de hele tijd cadeautjes en dat was aardig bedoeld, maar ik was er eigenlijk niet aan toe… Lees verder »