Skip to content
Stephanie (29) in Vragen van ouders

Verschillende regels

Ik zou graag een beetje advies willen in de volgende situatie:

We hebben een samengesteld gezin, waarbij de kinderen van mijn partner om de week komen. Nou is t zo dat er op beiden adressen er een groot verschil is van hoe er tegen de opvoeding wordt aangekeken. Bij ons denken we dat veel regelmaat, ritme en structuur belangrijk is. & aan de “andere kant” is t lang leven de lol en vrijheid blijheid..(overigens wel versterkt uitgedrukt) .. maar soms zeggen we weleens tegen elkaar, t zal hier wel net een straf kamp zijn omdat bij ons de regels wel in grote mate moet worden opgevolgd en als dat niet gebeurt er consequenties aan vast zitten … de oudste heeft Wel eens gezegd, bij beiden huizen zijn regels alleen bij mama zijn er geen gevolgen als je iets niet doet.

Nou heeft de oudste geuit dat ze liever door de weeks bij haar moeder wilt gaan wonen & de weekenden nog wel wilt blijven komen.

Naar eigen woorden, is t hier te zwaar voor der en is vader erg veel op mij gaan lijken qua structuur aanbrengen. (Jullie snappen t al, ik ben in deze de gebeten hond)

Door de week ben ik t meeste thuis en is haar vader op de vrijdag thuis.

Voor ons klinkt als: de makkelijkste weg kiezen.

Wij zijn helemaal geen on mensen en doen met elkaar zat leuke dingen. Maar weten niet zo goed wat we moeten met het feit dat de oudste de regels hier te “moeilijk” vind en daarom bij der moeder wilt vertoeven waar er “niet”/“nauwelijks” naar der omgekeken wordt..

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MelissaEsméeLaura Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Melissa

Hey Stephanie, Wat goed dat je ons hebt gevonden en dat je je vraag hier stelt. Ik kan me voorstellen dat dit een lastige situatie is. In je bericht schrijf je dat de oudste dochter van je partner twee verschillende opvoedstijlen ervaart. Die van jou + je partner en die van haar moeder en dat zij heeft aangegeven dat ze jullie ‘regels’ moeilijk vindt. Ik kan me dit goed voorstellen omdat ik het zelf ook zo ervaar in mijn eigen thuissituatie. Bij mijn moeder thuis is er structuur en zijn er regels en bij mijn vader zijn die er niet… Lees verder »

Esmée

Beste Stephanie, Bedankt voor het delen van je verhaal! Wat een vervelende situatie. Ik herken de situatie vanuit de oudste wel een beetje. Zelf woon ik vast bij mijn alleenstaande moeder, die heel makkelijk is met regels. Ik ging altijd een weekend in de twee weken naar mijn vader, die een vriendin heeft. Eerst woonden ze samen in het huis waar we nog met het hele gezin hebben gewoond. Daarna hebben ze samen een huis gekocht. Sindsdien kreeg ik steeds meer moeite om naar mijn vader te gaan. Ik vond het lastig, omdat het niet meer als mijn huis voelde.… Lees verder »

Laura

Hoi Stephanie, Allereerst, wat fijn dat het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en hier om advies hebt gevraagd! Zoals ik lees, zit je in een lastige situatie. Ik herken vanuit de kinderen van je man/vriend wat er gebeurt. Bij mij is mijn vader wat ‘makkelijker’ met regels. Hij vind het vooral belangrijk dat er geen ruzie onstaat, wat ten koste gaat van de regels. Mijn moeder is daarin wat lastiger. Toen ik ongeveer 12 jaar was, heb ik hier veel misbruik van gemaakt. Ook heb ik misbruik gemaakt van het feit dat mijn ouders niet of nauwelijks comminuceerden met… Lees verder »