Skip to content
Anna (48) in Vragen van ouders

Verschil ouders

Lieve mensen,
Ik heb al op het forum gekeken om te zoeken naar antwoorden op mijn vragen. Gedeeltelijk vind ik ze maar wil jullie nu toch mijn dilemma voorleggen. Mijn ex en ik zijn 6 jaar gescheiden. We hebben een omgangsregeling die per volgend jaar gewijzigd wordt in co ouderschap. Nu merk ik sinds een aantal maanden dat mijn dochter (13) anders naar mij reageert; afstandelijker, grote mond, lijk niks goed te doen. Krijg vaak te horen bij papa mag dat wel, daar zeuren ze niet over telefoon/huiswerk.. Haar vader kwam ook op de proppen met co ouderschap omdat dochter had aangegeven dat ze vaker bij haar vader wil zijn. Ik heb mijn dochter gezegd dat ik het haar gun als ze dat echt wil en dat het voor mij best moeilijk is omdat ik altijd voor haar heb gezorgd. Kan beter eerlijk zijn want ze leest toch mijn werkelijke emoties. Ik worstel erg met gedrag van dochter. Voor deel is het pubergedrag; waar krijgt ze haar zin. Heb gepoogd met haar te praten wat ze wil. Krijg daar geen echt antwoordt op. Met haar vader erover praten is lastig want hij kijkt voornamelijk naar wat beste en makkelijkste is voor hem. Hij wil vooral de leuke toffe papa zijn, liever geen gezeur en ook niet echt verantwoordelijkheid nemen. Voor mijn gevoel gebruikt hij mijn ge uitte zorgen ed om er zijn voordeel mee te doen. Al dat geruzie in huis ben ik zat en wil ook niet dochter steeds haar zin geven omdat het bij papa wel zou mogen.. Kunnen jullie me helpen?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnoukAnna Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anouk

Hi Anna, Heel graag gedaan, daar zijn wij voor. 🙂 Fijn om te horen dat het je helpt. Ja het is natuurlijk altijd lastig als een van de ouders het plan niet volgt. Misschien is het een idee om samen alle regels af te gaan en daarbij de redenen te benoemen waarom die regels gemaakt zijn, misschien kom jij dan wel terug op bepaalde regels en krijgt hij andersom weer meer begrip voor andere regels. Het gaat natuurlijk om jullie dochter en het lijkt me belangrijk om haar belang centraal te stellen. Ik hoop dat hij dan medewerking zal tonen.… Lees verder »

Anna

Beste Anouk, Als eerste bedankt voor je reactie. Het helpt mij zeker. Je hebt het erover om met ex afspraken te maken over regels. Tja dat is een goeie. We hebben net het ouderschapsplan opgesteld en hij is heel stellig dat de regels die daar gelden niet bij mij hetzelfde hoeven te zijn en omgekeerd. Zelfs de mediator had het over huisregels bij vader en huisregels bij moeder. Die hoeven niet overeen te komen. Dochter heeft zelf aangeven ook bij mediator dat ze liefst bij beide dezelfde regels wilt. Dingen bespreken is toch al lastig. Nu zit ik bijv met… Lees verder »

Anouk

Hi Anna, Wat goed dat je deze vraag alsnog hebt gesteld! Zoals je zelf al aangeeft zou het plotselinge gedrag van je dochter ook zeker te maken kunnen hebben met de puberteit waarin zij nu zit. Ook als ouders nog bij elkaar zijn, zie je hierin vaker dat dochters zich voornamelijk tegen moeders afzetten (over het algemeen). Ik vind het heel goed dat je eerlijk bent tegen je dochter, maar zou je toch willen waarschuwen om jouw eigen gevoelens omtrent de co-ouderschap niet teveel te uiten bij haar. Hoewel zij het misschien niet uit, kunnen dit soort uitspraken haar ook… Lees verder »