Joyce (36) in Vragen van ouders

Verhuizen

Goedendag, ik zit met mijn handen in het haar. Ik heb een prachtige lieve zoon van 8. Sinds 2016 zijn zijn vader en ik uit elkaar. Nu ben ik hertrouwd en hoogzwanger, we hebben aan mijn ex meer dan ee half jaargeleden aangegeven dat we zouden willen verhuizen naar Brabant. We wonen nu in Rotterdam, echter mijn zoon kan hier niet buiten spelen, er zinn verschillende steekpartijen geweest en vechtpartijen.
Hij heeft hier geen vriendjes in de buurt, kortom Brabant is rustiger, zinn beste vriendje woont in de buurt van ons nieuwe huis.
Nu wil zijn vader die in Rotterdam blijft wonen, niet dat hij meeverhuisd. Mijn zoon geeft aan dat hij niet bij zijn vader wilt wonen, en al helemaal niet bij zijn nieuwe “stiefmoeder” die maar 12 jaar ouder is dan mijn zoon.
Als ik hem zonder toestemming meeneem kan ik juridisch problemen krijgen.
Mijn zoon ziet zijn vader nu om het weekend, komt afspraken niet na en “dumpt” mijn zoon vaak bij opa of zijn vriendinnetje.
Bij zijn vader heeft hij een heel klein kamertje waar alleen een juniorbedje in staat en wat speelgoed. Bij ons heeft ie een grote kamer, school in de straat, voetbalvereniging tegenover het huis, eigen ps4, kindvriendelijke buurt met veel kindjes. En drie katten en een zusje opkomst.
Ik wil hem zo graag meenemen maar ik weet niet wat ik moet doen, zij vader weigerd iedere medewerking. Ik wil hem ieder weekend bij zijn papa brengen en in vakanties en eventuele studiedagen enz.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ZaraGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Zara

Hi Joyce, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden en een vraag stelt. Dit lijkt mij een hele lastige situatie zeg! Je wilt natuurlijk het beste voor je zoontje en ook voor jullie kleine meid straks. Je schrijft dat papa geen toestemming geeft om te verhuizen. Jullie nieuwe plek in Brabant klinkt ook wel veelbelovend met al die spullen. Dat is natuurlijk een groot verschil dan wat jullie zoontje bij papa heeft. Toen mijn ouders gingen scheiden is mijn moeder ruim een uur rijden verderop gaan wonen terwijl ik bij papa bleef. Ik kan mij herinneren dat ik van… Lees verder »

Gerjan

Hee Joyce, Moeilijke situatie zit je in als ik dat zo lees. Een verhuizing is niet niks voor zowel een kind als een ouder. Het is jammer om te lezen dat één van de ouders niet mee wilt werken. Ik zelf heb persoonlijk geen ervaring met een vader die geen medewerking wou verlenen. Wel zorgde de verhuizing bij mij voor veel onrust. Ik moest gedwongen ergens anders heen zonder dat ik dat leuk vond. Op dat moment zag ik mijn vader nog 1 keer in de maand. Hij woonde 150 km bij ons vandaan. Dit heeft er mede voor gezorgd… Lees verder »