Skip to content
Wendy (42) in Vragen van ouders

Verdrietige en boze kinderen

Mijn man heeft mij recent verlaten voor een andere vrouw. Een week na de verhuizing naar mijn nieuwe huis met mijn kinderen (co ouderschap, nog niet formeel) vond hij het tijd om de nieuwe vriendin aan de kinderen, 6 en 7, voor te stellen.

Ik was van mening dat het veel en veel te vroeg was maar ben volledig genegeerd. Nu, 2 maanden later speelt ze een actieve rol in hun leven maar heb ik te maken met een huilend meisje van 6 die niets liever wil dan een papa en mama samen en een boos jongetje van nu net 8. Bij hun vader en nieuwe vlam schijnt het prima te gaan maar ik krijg om de week de ellende over me heen.

Daarnaast voel ik me, wellicht niet vreemd, zo ontzettend gekwetst. Ingewisseld als vrouw en nu ook als moeder, en ik kan niets doen om mijn kinderen te beschermen. Iemand wellicht een tip om hoe hier voor hun en mezelf mee om te gaan?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DieuwertjeWessel Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Dieuwertje

Hoi Wendy! Wat ontzettend vervelend dat je in deze situatie zit! Ik herken wat je beschrijft best goed. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 was, omdat mijn moeder een nieuwe vriend had. Mijn moeder ging daar meteen bij wonen, en wij moesten daar na een paar weken ook om het weekend naartoe. Ik vond dat erg lastig, omdat ik het al lastig genoeg had om de scheiding zelf te bevatten, om dan ook nog proberen te begrijpen dat mijn moeder een nieuwe relatie had. Ik begrijp je zorgen over of de kinderen te vroeg aan haar zijn voorgesteld dus… Lees verder »

Wessel

Hallo Wendy, Dat is een erg lastige situatie. Ik denk dat het erg belangrijk is om te beginnen met het volgende: u zal nooit vervangen worden als moeder. Ik kan je denk ik helaas geen tips geven hoe u als ouder er mee om kan gaan, maar ik kan wel een stukje ervaring delen vanuit mijn eigen perspectief toen ik hier door heen ging. Het is erg lastig, maar voor een kind is het een erg verwarrende tijd. Het zo vroeg blootstellen aan een nieuwe partner maakt dit helaas nog een stukje moeilijker. Zelf heb ik een soortgelijke situatie doorgemaakt,… Lees verder »