Skip to content
Jeanine (38) in Vragen van ouders

Vader in buitenland

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de mogelijkheid om mijn vraag te stellen.

Ik ben een moeder van 2 kinderen, een dochter van 9 en een zoon van 12. Wij hebben 5 jaar in het buitenland gewoond en in dat laatste jaar ben ik van hun vader gescheiden. Omdat de situatie in het buitenland onhoudbaar werd, is de keuze gemaakt dat de kinderen en ik alvast naar Nederland terug zouden gaan en hun vader zou binnen een half jaar komen. We zijn nu inmiddels 1,5 jaar verder, maar hun vader woont nog steeds in het buitenland en kiest voor zijn carrière. De kinderen zien hun vader zo ongeveer 3 tot 4 keer per jaar. Telefonisch contact was er in het begin regelmatig, zo ook de sms-jes maar de laatste 9 maanden is dit minimaal en als er iets binnenkomt gaat dit over papa zelf of zijn werk. De kinderen hebben zelf contact gezocht met vragen over wanneer papa naar Nederland komt en waarom hij niet voor hen kiest. Helaas krijgen zij hier niet de antwoorden op die zij zoeken.

Ik merk dat de kinderen zich steeds meer afzetten en steeds minder reageren op het contact. Ze hebben aangegeven erg boos, verdrietig en teleurgesteld te zijn en voelen zich in de steek gelaten. Hoe kan ik hen helpen met het verdriet en de boosheid die zij ervaren, juist omdat ze het niet tegen hun vader durven te vertellen uit angst om hem helemaal kwijt te raken.

Bedankt voor jullie tijd.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SamanthaBojanne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Samantha

Beste Jeanine, Wat goed dat u ons forum heeft gevonden en ons om advies vraagt, bedankt daarvoor! U beschrijft een enorm lastige situatie en ik kan me goed voorstellen dat u niet goed weet hoe u ze kunt helpen. Ik denk dat het sowieso al heel fijn voor ze is dat u zo een betrokken moeder bent, en dat u ze graag wilt helpen. Alleen die houding is al super fijn voor uw kinderen. Ik heb zelf niet exact zo een situatie meegemaakt, maar iets wat er een beetje op lijkt. Mijn vader ging vrij ver bij mijn moeder vandaan… Lees verder »

Bojanne

Hallo Jeanine, Allereerst wat fijn om te lezen dat je jouw kinderen wil helpen hiermee! Het is lastig om als moeder hier op te reageren omdat je geen invloed hebt op wat hun vader doet. Ik heb toen ik 9 jaar was zo’n zelfde situatie meegemaakt. Mijn vader is toen namelijk voor 1,5 jaar naar Curaçao verhuist. Het maakte mij verdrietig als hij zijn beloftes niet waarmaakte, zoals vliegtickets om naar hem toe te komen in de vakantie. Uiteindelijk heb ik mij er ook tegen afgezet en reageerde ik ook kort op de weinige appjes die ik kreeg (dit om… Lees verder »