marianne (50) in Vragen van ouders

Vader gaat verhuizen

Beste Beste,

We zijn al tien jaar gescheiden en nu heeft de vader van mijn kinderen een huis in Driebergen (40 km verderop) gekocht met zijn nieuwe vrouw. We hadden altijd co-ouderschap en dat wil hij graag zo houden. Hij heeft tegen mijn twee zoons (11 en 13 jaar) gezegd dat ze “mee gaan naar Driebergen, of ze willen of niet”.

Twee jaar geleden was hij ook al van plan te verhuizen, toen heb ik er een rechtszaak van gemaakt, de rechter heeft toen gezegd dat de kinderen moesten zeggen of ze mee wilden verhuizen of niet. De kinderen hebben toen gekozen voor hier (Loenersloot) blijven wonen. Hij heeft het huis in Loenersloot dus nog twee jaar aangehouden.

Voor mijn zoons zou het betekenen dat ze in de drie dagen dat ze bij mij zijn 1 uur moeten fietsen naar school, en de dagen dat ze bij hem zijn 1 uur met fiets, bus en de trein moeten. Dat vind ik allebei nogal veel. Liever zou ik ook verhuizen, zodat ze 5 min van school wonen en een half uur met de trein van hun vader. Maar dan zijn ze al hun vriendjes kwijt en moeten opnieuw beginnen op school. Dit houdt mij dag en nacht bezig, wat moet ik doen? Ik vind dat we dit als ouders moeten oplossen en niet bij de kinderen neerleggen, maar mijn ex-man wil het aan hun voorleggen. Ik weet dat hij ze onder druk zet om te doen wat hij wil. Dus het aan hen voorleggen vind ik geen goed idee. Nogmaals, wat moet ik doen?
Help, een verdrietige moeder.

1
Reacties

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Hannah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hannah

Beste Marianne, goed dat u heeft geschreven! Ik weet helaas niet zoveel af van rechtszaken dus op dat gebied kan ik u niet verder helpen. Ik ben wel al meer dan 8 keer verhuisd met gescheiden ouders dus daar kan ik u misschien wel bij helpen. Uw kinderen zijn 11 en 13 dus ze zijn zich wel bewust van de situatie, ik zou ze er dus wel bij betrekken anders hebben zij misschien het gevoel dat ze worden buitengesloten van zaken die wel enigszins veel impact hebben op hun. U kunt natuurlijk ook aan hen vragen of ze erbij betrokken… Lees verder »