mama (35) in Vragen van ouders

Vader en broertjes minder vaak zien

De vader van m’n zoontje en ik zijn ongeveer 5 jaar gescheiden. Ons zoontje is 7 jaar en we hebben co-ouderschap. We wonen op minder dan 2 km v elkaar. Ons contact verloopt erg goed. Bij z’n vader heeft hij ’n stiefmoeder, ’n stiefbroer van 8 waar hij ’n goede band mee heeft en ’n (half)broertje van 1,5. Z’n stfbroer is de helft v/d tijd bij z’n vader.
Bij mij heeft hij ’n stiefvader en ’n (half)zusje v 1
Nu vertelde z’n vader dat ze willen verhuizen naar ’n dorp 20 km hier vandaan. Hier werken hij en z’n vriendin,z’n stiefbroer zit daar op school en de vader van hem woont daar ook. Ze willen dit oa omdat ze nu in hun ogen heel veel heen en weer rijden. De ouders van z’n vriendin passen op hun jongste zoontje en die wonen ook daar.
Voor iedereen is dit dus ’n fijne oplossing. Behalve voor m’n zoontje. Die zou namelijk over 1 á 2 jaar van papa naar mama kunnen fietsen,maar nu moet hij altijd heen en weer gebracht worden. Het zou betekenen dat hij nog maar om het weekend naar z’n vader zou gaan en 1 middag en misschien 1 avond doordeweeks. Als hij naar de middelbare gaat, zal hij doordeweeks altijd bij mij zijn en om het weekend bij z’n vader. Ik vind het heerlijk om hem zoveel bij mij te hebben,maar ziet hij z’n vader en broertjes dan wel genoeg? Ik probeer dit voorzichtig af en toe met mijn zoontje te bespreken, maar hij is nog maar 7 en ik wil hem niet dwingen over om over zulke moeilijke dingen na te denken. Maar ik wil wel dat hij gelukkig is. Iemand ervaring hiermee?

1 reactie

 1. Anne op 13 februari 2019 om 20:01

  Hallo,

  Bedankt voor je bericht en ik snap heel goed dat dit een moeilijke en vooral onverwachte situatie voor jou is.

  Wat ik in jou geval zou doen, is juist wel om in gesprek te gaan met je zoon. Hij is 7 en kan ook al best goed aangeven wat hij graag zou willen of denkt. Ik denk dat hij ook zeker recht hebt om aan te geven wat hij vindt. Als kind had ook fijn gevonden als er open naar mijn mening zou zijn gevraagd.
  En stel uit jullie gesprek blijkt niet veel, dan is het denk ik wel goed om gewoon te testen of de nieuwe woonsituatie voor hem te doen is. Want ik weet ook uit ervaring dat ik soms wel dingen zei en goed vond en laterna had ik juist spijt omdat het daarna wel harder binnen kwam in de praktijk dan verwacht. Dit kan natuurlijk ook andersom, dat je eerst niet open staat voor iets en dat het daarna juist mee viel. Dus het is testen denk ik.

  Ik wens je veel liefs,
  Anne

Laat een reactie achter