Skip to content
Marilene (42) in Vragen van ouders

Tips voor Facetime

Hoi hoi,

ik ben kinderpsycholoog en ik praat vaak met gescheiden vaders en moeders. Hebben jullie concrete tips wat je samen met je vader of moeder kunt doen als je Facetimed met hem of haar?

Ik hoorde laatst een vader die “‘Wie is het’ speelde en voorlas, maar misschien zijn er nog veel meer van dit soort leuke actieve ideeën. Met jullie tips kan ik m’n lijstje uitbreiden en aan andere vaders en moeders geven die niet zo goed weten hoe ze het beeldbellen met hun kinderen kunnen invullen, anders dan ‘vragen stellen’.

Alvast bedankt!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MalouBart Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Malou

Hoi Marilene,

Je kan ook een lijstje maken met opdrachtjes en vragen. Bijvoorbeeld dat de ouder vertelt over het kind toen het nog een peuter was of waar het kind zichzelf over 10 jaar zou zien.

Of vragen als “naturel of paprika chips” “hond of kat”. “Nooit meer kunnen praten of nooit meer kunnen zien” Is er ook meteen gespreksstof. Er zijn ook van die doosjes met familie vragen op bol.com te verkrijgen

Ik hoop dat je hier verder mee komt.

Groetjes,
Malou

Bart

Hey Marilene! Ik heb zelf geen concrete ervaring met spelletjes doen via facetime, maar wel via skype wat in mijn ogen best wel vergelijkbaar is. Spelletjes die bij mij zo te binnen schieten zijn inderdaad ‘wie is het’, Zeeslag of zelfs schaken/dammen (voor wat oudere kinderen). Mocht een spelletje niet helemaal hun ding zijn dan is samen een verhaal verzinnen ook leuk (waarbij je of om de beurt een woord, of om de beurt een zin zegt). Bij dit verhaal kun je dan samen ook ieder tekenen hoe je de omgeving of de karakters voor je ziet, om vervolgens de… Lees verder »