Jeroen (49) in Vragen van ouders

Tips aanpassen woonsituatie

Hoi, mn zoon v 12 komt wekelijks bij mij en geeft aan dat hij liever volledig permanent bij mij wil wonen ipv co ouderschap met zijn beide ouders. Ik wil dit voorzichtig aanpakken, maar wel naar hem luisteren. Wat zijn jullie tips of aanpak, waarop te letten?
Thankyou

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneSanne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hey! Als je zoon aangeeft dat hij graag permanent bij jou zou willen wonen lijkt mij een eerste logische stap om dit met de moeder te overleggen. Lief om te lezen dat je het graag voorzichtig wil aanpakken. Als kind zijnde had ik het erg fijn gevonden als ik het idee had dat mijn wensen serieus genomen werden, en het klinkt alsof je dat ook echt wil doen. Ik zou nog eens goed met je zoon overleggen wat hij het allerliefste wil. Er zijn wellicht ook regelingen mogelijk waarbij hij om de week in het weekend naar zijn moeder kan?… Lees verder »

Sanne

Hoi Jeroen, Wat goed dat je naar tips vraagt op het forum! Uit je bericht maak ik op dat je veel rekening houdt met je zoon, dit is in ieder geval al een heel goed uitgangspunt :). Toen mijn ouders gescheiden waren, heb ik op een gegeven moment besloten om bij mijn moeder te gaan wonen. Ik was op dit moment 14 jaar en heb dit vooral vanwege praktische redenen gedaan. Ik was klaar met het slepen van spullen, en bij één ouder wonen gaf mij meer rust. Je vertelt dat je het voorzichtig aan wilt pakken. Over de aanpak… Lees verder »