Jacob (46) in Vragen van ouders

Timing vertrekken

Beste,

Mijn vrouw en ik gaan uit elkaar en ik zal tijdelijk ergens anders gaan wonen, en vandaar een goed eigen huis zoeken waar ook ruimte voor onze 2 kinderen is.

Is er nog een goed moment op welke wijze ik met mijn koffer uit huis vertrek. En wanneer? Moet je dat doen waar de kinderen bij zijn, of kun je dat beter niet doen?

mvrgr

2 reacties

 1. Laura op 15 mei 2020 om 13:19

  Beste Jacob,

  bedankt voor jouw bericht op het forum. Het is goed om te lezen dat ondanks de situatie, je wel rekening houdt met de kinderen en ze de ruimte wil geven in jouw nieuwe huis. Het is zowel voor jou, jouw partner en jouw kinderen vervelend als de dingen zoals ze zijn veranderen. Ik denk daarom dat het onverstandig is zomaar te vertrekken. Dit zal denk ik veel vragen oproepen bij je kinderen en misschien zelfs een beetje voor ze voelen alsof je ze ‘achterlaat’. Ik heb dit zelf namelijk ook meegemaakt. Mijn moeder was zomaar vertrokken zonder mij daarvan op de hoogte te brengen. Mijn vader moest het aan mij vertellen wat ik nog steeds als een heel naar moment ervaar. Ik zag hoe moeilijk hij het had en was tegelijkertijd heel boos dat mijn moeder niet de ‘ballen’ had om het zelf aan mij te vertellen. Ik sta er na 4 jaar nog steeds niet achter dat mijn moeder zo heeft gehandeld. Ik kan jou dus ook enkel adviseren niet zomaar weg te gaan. Hoe moeilijk het misschien ook is voor jou om de confrontatie aan te gaan met de kinderen en hun reactie te zien, dit is wel het juiste om te doen. Het gaat niet om jou in deze situatie maar om de kinderen. En die verdienen naar mijn mening altijd uitleg en communicatie.

  Ik geef eigenlijk altijd nog als extra tip aan ouders die een berichtje op het forum sturen de open brief “aan alle gescheiden ouders” te lezen: https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-gescheiden-ouders/
  Misschien geeft dit je wat meer inzicht in hoe te handelen en om te gaan met de scheiding 🙂

  Ik hoop dat mijn reactie je verder kan helpen en ik hoop heel erg dat je er uit komt!

  Groetjes,

  Laura 2. Sanne op 14 mei 2020 om 20:41

  Hoi Jacob,
  Wat goed dat je het forum hebt gevonden om je vraag op te stellen. Uit je vraag kan ik opmaken dat je veel rekening houdt met je kinderen en dat vind ik super fijn om te lezen! Dat is een mooi uitgangspunt.
  Je vraagt of er een goed moment is op welke wijze je uit huis vertrekt. Ik denk dat het goed is om de kinderen op een rustig moment te vertellen dat je vertrekt, waar je kinderen (en als dat kan) vrouw bij zijn. Toen mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden, vond ik het fijn dat ze dat samen deden.
  Ook is het denk ik goed om open te zijn over de situatie tegenover de kinderen en niet zomaar te vertrekken. Ik denk dat het onrustig is om erachter te komen dat je vader is vertrokken, zonder dat hij het heeft gezegd. Als kind van gescheiden ouders zou ik het veel fijner vinden wanneer mijn vader dit eerlijk tegen mij zou vertellen.
  Verder wil ik meegeven dat deze situaties altijd lastig blijven en het vertellen ervan nooit perfect zal lopen. Toch denk ik dat het heel goed is als je het verteld, omdat dit veel meer duidelijkheid zal geven bij kinderen!
  Ik hoop dat je iets aan mijn reactie hebt gehad. Ik wens jullie veel succes en geluk de komende tijd!
  Liefs, Sanne