Peter (32) in Vragen van ouders

Terug naar mijn geboorteplaats

Ik zit met een grote, zo niet de grootste vraag van mijn leven. Mijn vrouw en ik gaan wss scheiden. We zijn nog in gesprek maar alles voelt alsof we naar de uitgang op weg zijn. We doen dit overigens in erg goed overleg en zonder ruzies en aangezien we een klein kind van 2 hebben vind ik dit ook erg belangrijk. Nou, klinkt goed toch? Maar nu komt het.. Ik ben geboren in een andere stad op een uurtje rijden van waar we nu wonen. Mijn sociale leven speelt zich daar af, Ik ben naar onze huidige woonplaats verhuisd om samen met mijn vrouw een leven op te bouwen. Ik heb hier behalve mijn gezin niets. Ik werk hier niet, ik heb hier geen vrienden (op wat kennisen na), geen familie.. niets. Klinkt wat sneu maar is het niet. Als we geen kind hadden zou ik blind terug zijn gegaan naar mijn geboorteplaats. Maar nu we een kind hebben is die keus niet zo simpel gemaakt. Ik geloof niet heel erg in co-ouderschap, als ik o.a. de verhalen hier lees denk ik dat het goed is dat een kind 1 primair huis heeft en vanuit daar bij zijn andere ouder (en dus huis) komt logeren (bijv. 1 x per 14 dagen een weekend en nog een dag door de week), dit zou ook kunnen vanuit mijn geboorteplaats (ongeacht of ons kind bij mij of haar komt te wonen). Mijn vrouw ziet echter co-ouderschap zitten in onze huidige woonplaats. Voor haar is dit makkelijker aangezien haar leven zich hier afspeelt. Ik denk dat ik me erg alleen ga voelen hier en dat dat ons kind ook niet ten goede komt. Wat zijn jullie ervaringen?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PeterGerjanElisabeth Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Peter
Peter

Hoi Elisabeth en Gerjan, Super bedankt voor het delen van jullie eigen ervaringen. En ook fijn om het vanuit het kind perspectief te lezen. Ik heb hier heel veel aan. @Gerjan, ik kan me je vaders keus goed voorstellen. Ik heb hier geen kwade blikken maar zit wel met hetzelfde dilemma. Zie je hem nog regelmatig? @Elisabeth, bedankt voor je reactie. Ik maak me inderdaad ook het meest zorgen dat ik of mijn vrouw ons kind op de langere termijn minder gaat zien door de afstand. Precies met de redenen die jij aangeeft. Maar ik zie daarnaast ook dat dat… Lees verder »

Gerjan

Hee Peter, Lastige situatie zit je in. Ik begrijp je twijfel heel goed. Ikzelf heb niet helemaal exact hier ervaring mee. Wel is mijn vader na de scheiding ook terug gegaan naar zijn geboorteplaats (1,5 uur rijden). Voor hem voelde dat toen in die tijd als de beste oplossing (en nu nog steeds). Al zijn familie woont daar en hier had hij enkel alleen maar kwade blikken. Ook hij had hier niet meer dan kennissen, gezin en aangetrouwde familie. Dit maakte voor hem de keuze heel makkelijk en heeft hij besloten daar weer te gaan wonen. Is de situatie waarin… Lees verder »

Elisabeth

Hallo Peter, bedankt voor jouw vraag. Ik kan niet antwoorden uit “ouder” -perspectief, maar wel als kind van gescheiden ouders. Ik begrijp uit jouw verhaal dat je ondanks de bezwaren van jouw vrouw, graag terug wilt naar jouw oude woonplaats. Heel erg begrijpelijk natuurlijk, met een scheiding komt er veel op je af en dan is vertrouwdheid erg fijn. Ik wil voorop stellen dat het aan jou en aan jouw vrouw is om afspraken te maken over woonplaats. In een echtscheidingsconvenant worden ook vaak afspraken gemaakt over verhuizen. Vaak wordt hierin opgenomen dat verhuizen uiteraard kan, maar wel in overleg.… Lees verder »