Klaske (39) in Vragen van ouders

Situatie is niet gezond

Hallo, mijn ex en ik zijn in 2017 in goede harmonie en met goede afspraken uit elkaar gegaan. Eind 2018 ben ik gaan samenwonen een stuk verder weg. Hier goede afspraken over gemaakt. De kinderen bleven bij mijn ex en in het weekend bij mij. Iedereen was er tevreden over wel wilden we een nieuwe convenance opstellen. Begin 2018 heeft mijn ex zelf ook een nieuwe relatie gekregen. Na mijn verhuizing is mijn ex helemaal veranderd. We konden niks meer bespreken en ik kreeg allemaal verwijten naar mijn hoofd. Ook wil hij altijd dat ik precies doe wat hij wil als de kinderen bij mij zijn. Ik heb heel lang vanalles geprobeerd om de vrede te bewaren,, maar of ik nou ja of nee zeg het is nooit goed. Mijn ex weigert ook hulp. Het is een heel verhaal, maar nu blijkt dat mijn ex alles door zijn (nieuwe) vriendin laat bepalen zo nu ook over mijn kinderen. Ze worden nu vals beschuldigd en de gekste straffen worden gegeven ze mogen eigenlijk nu niks. Het ligt al bij de advocaat, maar om dit alles zo ik de kinderen graag bij mij willen en naar een nieuwe school etc. Dit is een grote stap voor hen het gaat om 2 pubers van 12 en 14. Hoe kan ik dit het beste aanpakken ? Ik wil ze niks opdringen, maar bij ex is de situatie niet gezond. Wie o wie heeft advies. Gr Klaske

1 reactie

 1. Hannah op 17 september 2019 om 14:06

  Hallo Klaske, wat goed dat je Villa Pinedo geschreven hebt!
  Dit klinkt als een vrij lastige situatie waar er niet per se een goed antwoord is.
  Je kinderen zijn 12 en 14, dan krijgen ze de situatie waarschijnlijk (on)bewust mee en dat is waarschijnlijk ook moeilijk voor hen.
  Mijn advies is om het met hun te bespreken, wat willen zij? wat is op dit moment het beste voor hen?
  Bij dit soort gesprekken is het wel belangrijk dat je op let dat je niets ( perongeluk) slecht zegt over de vader of zijn vriendin. Het allerbelangrijkste is dat je er nu voor hen bent en dat je hun wilt steunen.
  Probeer ze vrijuit en eerlijk te laten praten, dat maakt het voor hen ook makkelijker om na te denken over wat zij echt willen zonder dat zij nadenken over de belangen van vader of moeder.
  Ik zou best kunnen begrijpen dat zij ondanks de niet ideale situatie bij de vader graag liever in een bekende omgeving blijven.

  Mijn ouders zijn altijd vrij transparant geweest over de scheiding en de problematiek daarna. Dat vond ik fijn want ik had het gevoel dat ik wel gehoord werd maar er waren ook situaties die totaal geen betrekking hadden op mij waar ik wel in werd getrokken en dat vond ik niet fijn. Maar in dit geval heeft het heel veel effect op de kinderen en denk ik dat het beter is om ze wel te betrekken in de oplossing. Betrek ze echter niet bij de rechtszaak en de onderlinge spanning tussen jou en je ex, daar hebben zij niks aan.

  Heel veel succes!
  Hannah