Skip to content
Rissie (40) in Vragen van ouders

Schoolwerk organiseren

Hallo allemaal,
Mijn zoon gaat binnenkort naar de middelbare school en zou graag tips van jullie ontvangen over het volgende….
Wat is het handigst om te doen met de schoolboeken? Heen en weer tussen de ouders of juist een kluisje op school (lijkt mij niet zo handig omdat je daar niet altijd bij kan)
Hoe doen jullie dat met huiswerk en leerwerk, zelf wil ik mijn zoon hierin zoveel mogelijk ondersteunen, zijn vader is nu al van mening dat hij dit zelf moet kunnen. Mijn zoon heeft ons beide gezegd dat hij het fijn zou vinden dat wij hem hierbij helpen. Hoe doen jullie ouders dat en wat vinden jullie prettig? (Buiten het feit dat ouders altijd zeuren over huiswerk en leren en ouders lastig worden als je gaat puberen😜🙈)
Alvast bedankt voor jullie tijd en antwoord😉👍

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
HildeCharlotteSarah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hilde

Hoi Rissie, Wat spannend dat je zoon binnenkort naar de middelbare school gaat! Da’s toch weer het begin van een heel nieuw avontuur. Ik was zelf doordeweeks bij mijn moeder en om het weekend bij mijn vader, en als ik dan schoolboeken nodig had plande ik dat van tevoren zodat ik ze mee kon nemen. Ik had alles eigenlijk wel in mijn kluisje tenzij ik er huiswerk voor had. Je kan er inderdaad niet 24/7 bij, maar in de meeste gevallen wel 5 dagen per week en dat moet genoeg zijn als je een klein beetje kan plannen. Ik vond… Lees verder »

Charlotte

Beste Rissie, Bedankt voor deze verfrissende vraag hier op ons forum! Naar de middelbare school gaan is altijd spannend! Ten minste ik vond het dood eng. Toen ik de eerste weken op school rond liep had ik altijd al mijn boeken bij me, wie weet had ik ze wel nodig! Na een tijdje kreeg ik enorm last van mijn schouders en was het eigenlijk heel onhandig om altijd alles met me mee te dragen. Daarbij is een kluisje hebben eigenlijk heel cool (nouja dat was zo toen ik op de middelbare zat wel zo haha). De truc is je rooster… Lees verder »

Sarah

Hoi Rissie, wat een leuke vraag om op het forum te delen! Ik denk dat veel andere ouders hier vast ook mee zitten 🙂 Mijn ouders waren al uit elkaar voordat ik naar de middelbare school ging. Ik was doordeweeks bij mijn moeder en om het weekend bij mijn vader. Het is voor kinderen die naar de middelbare school gaan sowieso al een grote taak om alles zelf te plannen en de goede boeken mee te nemen, laat staan voor een kind met twee huizen. Mijn moeder heeft dit grotendeels aan mijzelf overgelaten en dat ging (gelukkig) bijna altijd goed.… Lees verder »