Anne (30) in Vragen van ouders

Samen dingen doen

2 jaar gescheiden, kinderen van 4 en 5. Mijn ex-partner en ik zijn als vrienden uit elkaar gegaan en het contact verloopt gezellig en ontspannen. We houden elkaar de hele dag op de hoogte van de kinderen, sturen foto’s naar elkaar, proberen af en toe leuke dingen met elkaar te doen. De verjaardagen vieren we bij mij thuis, papa komt dan ook de hele dag en helpt mee met koffie zetten etc. We gaan samen naar de eerste zwemles, samen de eerste schooldag, samen de eerste balletles etc.

Ik merk soms dat na deze dagen dat we dus met zijn allen zijn, de kinderen vaak van slag zijn. Als papa weggaat gaan ze huilen, de dagen daarna kunnen ze weinig hebben en zijn ze snel van slag. We willen het juist heel goed doen, maar vraag me af of het wel goed is om zoveel samen te doen. We doen het dus niet per se omdat we samen dingen willen ondernemen, maar dachten dat dit fijn zou zijn voor de kinderen. Nu weten we het dus niet meer. Is het zo wel duidelijk voor ze dat papa en mama niet meer samen zijn? Maken we ze nu niet juist meer in de war?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
YannickAnique Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Yannick

Beste Anne, Wat super mooi dat jullie als ouders zo liefdevol met elkaar omgaan. Na de scheiding van mijn ouders begon voor mij juist het verdriet. Ze begonnen een rechtszaak over alimentatie en hadden geen enkel contact meer. Dat was erg moeilijk voor mij, na al die jaren waarin ze juist heel liefdevol met elkaar omgingen. Waarin ons gezin altijd heel hecht is geweest. Het is voor mij daarom heel mooi om te lezen dat jullie zo goed met de situatie omgaan, en het beste ervan willen maken. Maar juist doordat deze dagen voor jullie allemaal zo fijn zijn, is… Lees verder »

Anique

Beste Anne, Dankjewel voor je berichtje op het forum! Wat een lastige situatie zeg. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 9 jaar was dus ik was wel een stukje ouder dan jouw kinderen. De insteek van dingen samen doen is denk ik heel fijn voor de kinderen, aangezien ik het zelf wel altijd heel prettig vond als mijn ouders samen dingen deden. Dit kwam bij mij niet heel vaak voor en ik had het wel heel fijn gevonden als dit had gekund. Ik denk dus zeker dat het voor de kinderen fijn is als papa en mama er allebei zijn.… Lees verder »