Michael (41) in Vragen van ouders

Rust in omgangsregeling

Lieve mensen,

Ik ben Michael Vader van twee lieve kinderen, dochter van 6 en een zoon van 3. Sinds juni 2019 ben ik officeel gescheiden. Kinderen worden sinds jan 2019 via een omgangsregeling om de week gewisseld. Nu wilt mijn ex vrouw de omgangsregeling aanpassen naar halve week bij papa en anderhalve week bij mama. Dit omdat ze denkt dat het rust gaat geven bij de kinderen. Hoe hebben jullie dit mee gemaakt en geeft het echt rust bij de kinderen? Om weer de omgangsregeling aan te passen geeft alleen maar meer onrust denk ik. Mijn optiek zie ik het verschil niet, aangezien er gewoon een wissel moment is. En dit altijd wel wat spanning met zich mee brengt. Wel is er een heel groot verschil kwa opvoedingsstyle. Ik ben meer open en lekker gek met de kinderen maar rechtvaardig streng wanner dat benodigd is. Moeders is minder open en stuk strenger dan papa. mama heeft altijd een hele strenge opvoeding gehad en papa een hele vrije opvoeding gehad.

Graag jullie advies want ik zie even door de bomen het bos niet meer.

p.s. Ik heb Zelf ADHD en vermoed dat me dochter dit ook heeft, ook al zegt mama van niet 🙂

Mvg,

Michael

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SanneMalouRenee Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sanne

Hoi Michael, Wat goed dat je het forum hebt gevonden en je vraag hierop hebt gesteld! Ik heb ervaring met verschillende omgangsregelingen, dus ik zal mijn ervaring met je delen en ik hoop dat je hier voor jezelf en je kinderen iets uit kunt halen. In het begin van de scheiding van mijn ouders, wisselde ik om de paar dagen tussen mijn ouders. Dit bleek al snel geen succes omdat dit bij mij zorgde voor veel onrust. Hierdoor heb ik toen samen met mijn ouders de omgangsregeling aangepast naar een wisseling van om de week. Dit heb ik ongeveer een… Lees verder »

Malou

Beste Michael, Bedankt voor je vraag. Goede vraag ook. Ik beantwoord deze vanuit mijn ervaringen maar durf niet te zeggen dat het voor alle kinderen goed zou zijn. Op de basisschool hadden mijn zusje en ik een gekke regeling die lang niet zo rustig was. Maandag dinsdag en woensdagochtend bij vader, woensdagmiddag donderdag en vrijdag bij moeder en het weekend om en om. Wat ik daar vervelend aan vond was dat ik woensdagmiddag nooit bij mijn vader was. Verder vond ik het wel prima. Mijn vader wilde deze regeling anders, maar mijn moeder niet. Die had het idee dat we… Lees verder »

Renee

Hi Micheal! Aller eerst wat super fijn dat je onze site hebt gevonden van Villa Pinedo en je ons deze belangrijke vraag stelt! Ik denk dat veel gescheiden ouders hier een gedeelde mening over heeft, wat het ook niet makkelijker maakt. Ik denk dat ik deze vraag alleen kan beantwoorden vanuit mijn eigen ervaring. Uw kinderen zijn niet mij en kunnen het natuurlijk heel anders ervaren, omdat zij ook nog erg jong zijn. Heeft u zelf wel eens met uw dochter gesproken over het wissel moment? Gewoon door een simpele vraag te stellen als: Vind je het leuk om elke… Lees verder »