Roelfina (51) in Vragen van ouders

Ruimte voor contact

Het is nu bijna 4 weken geleden dat mijn partner bij zijn vriendin is gaan wonen. In eerste instantie had ik gevraagd tijdelijk ergens anders te gaan wonen, maar dit lijkt nu definitief. Onze dochters, 15 en 20, wisten tot dan toe niet wat er speelde, wel dat er iets was. Toen hij weg was heb ik hen verteld waarom: vreemdgegaan, contact met haar willen houden, haar een spermadonatie te hebben gegeven terwijl ik dat niet wilde. Zo heftig allemaal, hun papa kon niet volledig voor ons kiezen. Ze zijn vooral erg boos en willen hem nog niet zien. De jongste heeft wel wat appcontact. Hun vader wil ze graag weer zien en lijkt dat te willen afdwingen. Ik geef ze de ruimte om contact te hebben, zelf heb ik dat ook. Hoe hiermee om te gaan?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CharlotteLaura Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Charlotte

Beste Roelfina, Wat fijn dat je ons forum gevonden hebt en je verhaal met ons wil delen. Het is zeker een vervelende situatie waar jullie je met z’n alle in bevinden. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 2 of 3 jaar oud was en voor een lange tijd bracht dat altijd een hoop gedoe met zich mee. Vaak werd er door mijn ouders negatief gepraat over elkaar tegen mij en mijn oudere zus. Ik vond dit altijd heel lastig omdat als klein meisje ik nog niet door had wat er wel niet allemaal verteld werd. Als je zo jong bent… Lees verder »

Laura

Lieve Roelfina, Wat goed van je dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en hier je vraag op hebt gesteld! Wat een lastige situatie voor jou en je kinderen! Ik ga wat delen vanuit mijn ervaring met mijn ouders, misschien dat je daar wat aan hebt! Ik was 9 jaar toen mijn ouders gingen scheiden. Ik heb, net zoals jouw kinderen nu, een tijd geen contact gehad met mijn vader, en vervolgens niet met mijn moeder. Mijn ouders waren altijd erg negatief over elkaar, waardoor ik geen ruimte vond om ergens over te praten. Mijn ouders maakten veel… Lees verder »