Kelly (34) in Vragen van ouders

Rol als stiefmoeder

Sinds bijna 4 jaar ben ik de stiefmoeder van een hele toffe jongen.
Ondertussen is hij 13 en ik heb wel het gevoel dat we een goeie band hebben. Echter ben ik soms een beetje in de war over wat mijn rol is. Zijn papa is zelden thuis,vaak weg voor zaken.
Zelf doe ik thuiswerk, administratie en ben er dus altijd.
De biologische mama wil al jaren geen enkel contact met ons.
Een 3 tal keer per jaar komt zij mijn stiefzoon halen voor een verlengd weekend of korte vakantie,meestal een dagje of 5.
Komt er eigenlijk op neer dat ik verder volledig zelf insta voor de opvoeding van mijn stiefzoon, omdat de moeder niet in the picture is.. En vader zaakvoeder is van een B.v. en erg druk is.
Ik doe alle oudercontacten, doktersbezoeken , enz enz
Overal wordt gezegd dat je de opvoeding aan de biologische ouders moet overlaten, maar dat is in dit geval onmogelijk.
Mijn stiefzoon spreekt mij aan met mijn voornaam, dus ik neem aan dat hij mij niet echt als zijn moeder ziet.. Maar ik begrijp ook niet goed wat mijn rol dan is of hoe ik in dit verhaal sta..

1
Reacties

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Danique Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Danique

Hoi Kelly, Bedankt voor het plaatsen van je verhaal op ons forum. Wat mooi dat jij er zo voor hem bent!! Ik ben kind van gescheiden ouders en ik heb een hele toffe stiefvader waar ik altijd bij terecht kan. Een aantal jaar geleden vroeg hij me openlijk wat ik ervan vind dat hij bij mijn moeder is. Ik heb hem verteld dat ik blij ben dat ik altijd bij hem terecht kan. Inmiddels noem ik hem ‘grote vriend’. Ik weet hoe belangrijk het is om iemand te hebben waar je altijd op kan rekenen! Wat ik me afvraag is… Lees verder »