Lieke (46) in Vragen van ouders

Relatie met gezamenlijke vriend/vriendin

Allereerst vind ik Villa Pinedo een fantastisch initiatief. En oh wat had ik deze site graag eerder leren kennen.
Graag wil ik het volgende delen/ vragen; het is alweer enkele jaren geleden dat ik gescheiden ben. Door het lezen van deze site komen er vragen in mij naar boven waarvan ik achteraf me afvraag hoe gebeurtenissen voor mijn kinderen moeten zijn geweest. Mijn kinderen zijn nog niet zover dat ze er over kunnen praten wat het met hen gedaan heeft.
Zijn er bv kinderen die mee maakten dat, relatief kort na de scheiding van hun ouders (zeg binnen een half jaar), hun vader of moeder een relatie kreeg met een goede gezamenlijke vriend/vriendin? De kinderen kennen die vriend/vriendin en hun kinderen ook heel goed maar opeens liggen de verhoudingen anders en heeft 1 van je ouders er een relatie mee. De introductie was zeer snel, zoals ik al aangeef binnen het half jaar terwijl de scheiding niet officieel rond was, beiden ouders nog op zoek moeten naar een nieuwe plek om te wonen, geen tijd genomen om hun leven opnieuw in te richten als alleenstaande ouder. Wat doet dit met je als kind? Hoe kun je dit goed aanpakken. Hebben jullie tips? Of is het gewoon goed om als ouder stevig in je schoenen te staan en vooral uitdragen dat het goed is wat het is? Er komen zoveel vragen naar boven…..
Heel graag hoor ik jullie ervaringen. Alvast dank voor jullie antwoord.

1 reactie

 1. Charlotte op 29 januari 2019 om 21:59

  Goedenavond Linda,
  Wat ontzettend fijn om te lezen dat je hier zoveel kennis oo doet, en dat je zo positief bent! Zelf was ik al wat ouder toen mijn ouders gingen scheiden, maar het punt dat je noemt over heel snel een nieuwe relatie aangaan herken ik wel heel goed. Mijn moeder had namelijk al een nieuwe relatie toen ze bij mijn vader aangaf te willen scheiden. Ik kan me goed voorstellen dat wanneer je als kind wat ouder bent het makkelijker is om conclusies te trekken over de reden van de scheiding, en daarbij de nieuwe relatie de schuld te geven. Ziet heb ik dit ook gedaan bij mijn moeder wat er voor gezorgd heeft dat er lange tijd weinig tot geen contact is geweest tussen ons. Mijn moeder is direct bij die man ingetrokken wat als gevolg had dat ik totaal geen behoefte heb gehad om ooit in dat nieuwe huis te komen. Dit is in jouw situatie natuurlijk niet aan de orde denk ik. Aangezien je aangeeft dat ze er nog niet over kunnen praten ga ik er even vanuit dat ze nog jonger dan 10 jaar zijn. Of dr echt duidelijke gevolgen zijn voor je als kind, durf ik niet te zeggen. Ik denk zelf dat het belangrijkste is dat beide ouders niet elkaar of de nieuwe partners zwart maken. Ik kan me goed voorstellen dat het heel moeilijk is,vooral als de nieuwe partner ook een vriend van jou zelf is geweest maar wat Ik zelf als kind het fijnste had g3vonden was dat de nieuwe partner zich niet met de opvoeding tot op zekere hoogte bemoeid en dat de ouders op een normale manier met elkaar communiceren. Dat heb ik zelf gemist.
  Misschien helpt het om de open brief voor ouders te lezen. Hier heb je het linkje, misschien kun je hier nog meer antwoorden uit halen. https://www.villapinedo.nl/open-brief-voor-ouders/

  Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen, en wat van je vragen heb kunnen beantwoorden.

  Lieve groetjes,
  Charlotte

Laat een reactie achter