Mare (42) in Vragen van ouders

Razendsnel

Hallo team. Wat fijn dat ik mijn dilemma bij jullie neer mag leggen. Het is fijn als er vanuit het perspectief van een kind wordt meegedacht. Ik zit met het volgende. Mijn ex is nog maar heel kort geleden vertrokken naar zijn nieuwe vriendin (twee weken geleden)en haar kinderen. Er was spraken van overspel tijdens de relatie. Het gaat razendsnel en ex wil dat zoon meteen bij hem in de nieuwe situatie komt. Onze zoon is 13. Hij wil er nog helemaal niets van weten. Ex denkt hier anders over en vindt dat het nou eenmaal zo is. Hoe kan ik mijn kind hier het beste in begeleiden volgens jullie?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MarijkeGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Marijke

Hallo Mare, Bedankt dat je hier op het forum je vraagt stelt aan ons. Ik kan ontzettend goed begrijpen dat je zoon op dit moment nog geen behoefte aan heeft aangezien hij waarschijnlijk eerst nog moet verwerken dat zijn ouders uit elkaar zijn. Ieder kind doet dit op zijn eigen manier en tempo, ik heb zelf gemerkt dat het heel belangrijk was voor mij om die ruimte en tijd ook te krijgen. Mijn ouders hebben mij op twee hele verschillende manieren laten wennen + kennismaken met de nieuwe situatie. Ik kan mij heel erg in het boven staande vinden, mijn… Lees verder »

Gerjan

Hee Mare, Wat fijn dat je ons forum hebt gevonden voor je dilemma, zijn we tenslotte ook voor. Ik begrijp je reactie dat het allemaal heel snel gaat voor jouw en je zoon. Je ex mag dan wel klaar zijn voor een nieuwe situatie maar dat betekent niet dat hij dat ook van jullie kan verwachten. Bij mij is mijn vader niet weggegaan omdat hij vreemdging. Wel had mijn moeder vrij snel nieuwe scharreltjes, wat mij ontzettend irriteerde. Ik was nog helemaal niet toe aan een nieuw manfiguur in mijn leven. Toch trok mijn moeder hier zich niks van aan,… Lees verder »