GJ (44) in Vragen van ouders

Psycholoog

Dag,
Voor mijn dochter (14 jaar, atheneum) zoek ik vergoede psychologische hulp.
Ze heeft het best moeilijk met de scheiding en de ontstane situatie.
Wie heeft ervaring?

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AnneOlgaHannahCharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hallo GJ, Bedankt voor je bericht. Ik zelf ben ook naar een psycholoog gegaan na de scheiding van mijn ouders. Dit wilde ik zelf graag, omdat ik bepaalde dingen niet alleen kon verwerken. Het heeft voor mij ook heel goed geholpen. De huisarts heeft mij toen doorverwezen naar een geschikte psycholoog voor mijn situatie. Ik heb hier dus goede ervaringen mee maar ik raad aan om vooraf in gesprek te gaan met je dochter. Zij moet ook zelf willen en hier achter staan, anders heeft het weinig zin om naar een psycholoog te gaan. Als mijn moeder dit had aangedrongen,… Lees verder »

Olga

Hallo GJ, Mijn ouders gingen scheiden toen ik 10 was, dit was de belangrijkste reden dat ik ongelukkig raakte. Mijn ouders hebben toen ook een psychologe ingeschakeld, zij gaf mij speeltherapie waarin ik op een spelende wijs over mijn gevoelens kon praten en alles wat me dwars zat. Dit heeft mij enorm geholpen, een veilige plek waar ik kon praten, niet alleen over de scheiding maar alles wat mij naar beneden haalde. Persoonlijk zou ik dit enorm aanraden, niet alleen om je dochter te helpen met haar problemen maar dit liet mij zien dat mijn ouders er voor mij waren… Lees verder »

Hannah

Hallo, wat goed dat u een bericht stuurt! Ik krijg nu sinds een paar maanden vergoede psychologische hulp en ik vind het nu jammer dat ik niet veel eerder er naar heb gevraagd. Voor vergoede psychologische hulp kunt u met uw dochter naar de huisarts, die kunt u dan doorverwijzen naar een psycholoog en als de psycholoog een diagnose heeft gesteld (dat is nodig voor de vergoeding) kan uw dochter vergoede psychologische hulp krijgen. Natuurlijk kan de huisarts uw dochter natuurlijk ook doorverwijzen naar een andere vorm van psychologische hulp maar daar weet ik jammer genoeg niet zo veel van… Lees verder »

Charlotte

Goedenavond, Wat fijn dat u ons gevonden heeft om uw vraag te stellen. Zelf heb ik contact gehad met een psycholoog die ik al van voor de scheiding kende toen mjjn ouders uit elkaar gingen, dus hoe het precies zit kan ik u niet vertellen. Wel weet ik dat huisartsen heel veel kunnen doen. Uiteraard hamgt het af van de verzekeringen maar volgens mij kunnen huisartsen uw dochter doorverwijzen. Verder weet ik niet wat de situatie is waarin uw dochter zit, maar mischien zou het haar kunnen helpen om zich aan te melden bij het Buddyproject van Villa Pinedo. Dit… Lees verder »