Danny (41) in Vragen van ouders

Praten over gevoelens

Beste allemaal,

Graag zou ik willen weten hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Mijn ex en ik zijn nu zo’n 5 jaar uit elkaar. We hebben een dochter van nu 14 jaar oud. Om de week is zij een weekend bij haar vader. Al vanaf het begin van onze scheiding gaat zij er heen omdat zij loyaal is aan haar vader. Maar zelf zegt ze dat ze liever hier is. Het ging nu een jaartje goed. Maar nu is het weer dat zij niet wil. Als ik vraag wat de reden is, krijg ik geen duidelijk antwoord behalve ik weet het niet, het is hier leuker…
Ze vindt het moeilijk om over haar gevoelens te praten.
Graag zou ik wat meer willen dat zij dit doet. Hoe vonden jullie het fijn om te praten over gevoelens met ouders? Ik zou graag weten waarom zij daar niet meer heen wilt, misschien dat we dan dingen kunnen oplossen.
Gr

1
Reacties

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hoi Danny, Wat goed dat je zo naar je dochter luistert en dat je het haar makkelijker wil maken. Toen ik 14 was, maakte ik veel ruzie met mijn moeder, niet over de scheiding, maar vooral over kleine dingen. Mijn vriendinnen in de puberteit hadden hier ook last van. Dat komt denk ik doordat het vrouwen onder elkaar zijn. Met mijn vader had ik dat nauwelijks tot niet. Het zou kunnen dat je dochter veel ruzie maakt en daarom liever bij haar is. Als je ex een nieuwe partner heeft, zou het ook hieraan kunnen liggen. De nieuwe partner van… Lees verder »