Patrick (44) in Vragen van ouders

Permanent bij mij

Ik ben vader van 2 dochters, één van 11 en de ander is bijna 13. Sinds 2010 ben ik gescheiden.
Mijn oudste dochter heeft veel moeite met de situatie bij haar moeder. Hierdoor hebben ze veel ruzie gehad en heeft zij ruim 2 jaar geleden een aantal maanden bij mij gewoond. (met toestemming van haar moeder). Ze heeft veel hulp gehad via gesprekken e.d. en is daarna volgens schema weer teruggekeerd naar haar moeder. (50:50 co-ouderschap)
Al snel bleek dat de relatie tussen moeder en dochter moeizaam bleef en was het dus wachten tot de volgende ruzies. In september 2019 is mijn dochter wederom bij mij gekomen met de boodschap niet meer terug naar haar moeder te willen. Na overleg met haar moeder is besloten haar bij mij te laten wonen tot in ieder geval het begin van dit nieuwe jaar. De situatie verbetert niet en er is nauwelijks tot geen communicatie tussen hun beide. Natuurlijk help ik mijn dochter waar ik kan, maar kan het niet van haar overnemen. Ik probeer dit echt tussen hun beide te laten, maar dat is zo goed als onmogelijk.
Ik verwacht dat mijn dochter permanent bij mij komt wonen.

Is dat verstandig? Heeft iemand hier ervaring mee?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SelenaJanneAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Selena

Beste Patrick, Wat fijn dat U ons forum heeft gevonden! Voor mij heeft U het verhaal erg duidelijk uitgelegd en kan ik de situatie zeker goed begrijpen. Mijn ouders zijn inmiddels ook al een aantal jaar gescheiden en ik woon nu ook al een tijd bij mijn moeder. De reden waarom ik bij mijn moeder woon, is niet omdat ik ruzie heb met mijn vader, maar omdat ik mij daar gewoon prettiger voel. Dit was zeker een lastig besluit en zo’n besluit maak je natuurlijk ook niet zo maar. Ik begrijp ook zeker dat het voor U een hele omschakeling… Lees verder »

Janne

Beste Patrick, Wat ontzettend goed dat u ons forum hebt gevonden en deze vraag plaats, dit is namelijk echt geen makkelijke situatie en ik begrijp u heel erg goed. Zelf heb ik namelijk bijna hetzelfde mee gemaakt. Zelf mocht ik meteen zelf kiezen bij wie van de 2 ik wilde wonen of dat ik 50/50 ging wonen. Ik koos, nadat tijdens de scheiding de band tussen mij en mijn moeder heel erg slecht werd, om bij mijn vader te wonen. Hij wilde wel graag dat het 50/50 werd, meer om de reden dat hij het gevoel had dat hij het… Lees verder »

Anne

Beste Patrick, Wat een lastig parket en wat fijn dat je het forum hebt gevonden. Enorm fijn om te horen dat jij en jouw ex samen hebben overlegd en in het belang van jullie dochter hebben gehandeld. Het is heel fijn dat je dochter het fijn heeft bij jou, en dat deze oplossing tot nu toe werkt. Ikzelf heb deze situatie niet meegemaakt, maar mijn broertje woont permanent bij mijn vader. De band met mijn broertje is enorm sterk en ik heb dat toen wel als “scheur” in onze band ervaren. Ik zou dus jullie andere dochter wel betrekken in… Lees verder »