Kimberley (31) in Vragen van ouders

Overgangsregeling veranderen

Hoi allemaal, ik heb een bonus dochtertje van net 4 jaar oud, ik ben ruim een jaar geleden in haar leven gekomen en er is gelukkig en prima contact tussen mij en haar vader en haar moeder! Helaas merken wij de laatste tijd dat zij meer moeite heeft met de overgang van haar moeder naar ons. Eens per twee weken is ze van vrijdag middag na school tot maandag ochtend naar school bij ons. Ze geeft steeds vaker aan dat ze niet hier wil zijn omdat ze haar moeder teveel mist, soms benoemd ze dit maar met regelmaat gaat dit echt samen met onbedaarlijk huilen en schreeuwen.
Buiten dat het voor ons heel pijnlijk is om te horen dat ze niet bij ons wil zijn, doet het ons vooral veel pijn haar zo te zien worstelen met zichzelf! We willen het zo graag goed doen voor haar maar weten het gewoon niet meer… ze is nog zo jong dat we niet kunnen vragen wat ze wil en dat we twijfelen of ze beseft wat ze nodig heeft. Is dit een fase waar We doorheen moeten? Moeten we iets veranderen in de omgangsregeling? Waar doen we goed aan?
Jullie tips zijn zeer welkom! Liefs!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MalouEsmée Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Malou

Beste Kimberley, Wat mooi dat jullie zo goed contact hebben met de volwassenen onderling. Ik was 5 toen mijn ouders gingen scheiden maar van die tijd weet ik niet zoveel meer. Neem het jezelf vooral niet te kwalijk, jullie proberen het beste voor haar. Hebben jullie al met moeder hierover gesproken? Wat denkt zij dat kan helpen? Ik denk dat je bonusdochtertje vooral behoefte heeft aan haar moeder af en toe eens horen en veel leuke dingen doen. Laat dat weekendje een speciaal en bijzonder weekendje worden. Niet zozeer met speelgoed, maar bijvoorbeeld helpen met koken, koekjes bakken(en versieren en… Lees verder »

Esmée

Hoi Kimberley, Wat fijn dat je Villa Pinedo en ons forum gevonden hebt, en hier je verhaal wilde delen. Wat mij als eerste opviel is dat jij en je partner zo’n goed contact hebben met de moeder van je bonusdochtertje. Dat is zo fijn om te horen, daar gaat zeker ook later heel fijn zijn voor haar. Ik kan me voorstellen dat dit een hele lastige situatie voor jullie is. Ik herken mijzelf hierin omdat mijn ouders me ook hebben verteld dat ik, toen ik jonger was, altijd ontzettend moest huilen. Dit was als mijn vader me kwam ophalen én… Lees verder »