Astrid (56) in Vragen van ouders

Ouderverstoting

Beste kinderen, mijn dochter (13 jr) en wij, haar ouders , hebben te maken met ouderverstoting na een vechtscheiding bij de BFF (13 jr) van mijn dochter. Haar ouders waren onze beste vrienden. Een ouder is dat nog steeds, maar die is dus verstoten. De andere ouder isoleert de dochter en niemand van een heel groepje goede vrienden krijgt meer contact. Wat kunnen wij doen om te laten weten dat we aan de dochter denken en veel van haar houden en zij (en ook beide ouders) altijd welkom zijn? Of moeten wij dat juist niet doen? Wat moeten we wel doen? GSM/Social media wordt geblokt, behalve bij mijn dochter. Mijn dochter krijgt nooit meer antwoord op uitnodigingen om samen af te spreken in de app, maar ze krijgt wel hartjes, BFF-afbeeldingen, enzo van dat meisje. Wij vermoeden (en hebben daar sterke aanwijzingen voor) dat die ene ouder alles controleert van de dochter. Namens mijn man, mijn dochter en mijzelf hartelijk dank voor jullie antwoord. Astrid.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MalouWessel Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Malou

Beste Astrid. Wat een lastige situatie zeg! Vervelend voor iedereen. Ik heb hier zelf niet echt ervaring mee maar ik weet wel dat het altijd fijn was om te horen dat er aan je gedacht wordt. Kerstkaartje, kaartjes voor verjaardagen worden niet veel meer verstuurd maar kunnen wel toch het lijntje in tact houden. In de kaart hoeft soms niet meer in te staan dan “fijne kerst” of “fijne verjaardag”. Ik weet niet of jullie meer kunnen doen dan altijd met open armen klaarstaan mocht de situatie veranderen. Belast vooral het meisje niet met vragen als jullie al vermoeden dat… Lees verder »

Wessel

Hallo Astrid, Dit is echt een erg lastige situatie. Is het erg als ik enkele vragen stel om een beter beeld te krijgen van de situatie? Wellicht dat er dan wat gerichter advies gegeven kan worden op de aangegeven situatie. Heeft de vriendin van uw dochter nog contact met beiden ouders, of is ze enkel bij de ouder die haar isoleert van anderen? Hebben jullie toevallig al proberen contact te leggen met de ouder om eens met haar te praten? Uit mijn eigen ervaring weet ik dat mijn vader heel erg zijn best heeft gedaan destijds om zichzelf als “de… Lees verder »