Henk (33) in Vragen van ouders

Ouders hebben contact

Hey, ik en me ex zijn nu ongeveer 2 jaar uit elkaar, was absoluut geen vecht scheiding en we proberen alles te doen in het belang van onze kinderen. Nu merk ik dat mijn contact met moeder als lastig wordt ervaren Door mijn nieuwe vriendin, maar ik vind het contact fijn, zeker ook voor het belang van de kids. We hebben dagelijks contact. Wat ervaren jullie?

Hebben de kids er last van als de gescheiden ouders nog dagelijks contact hebben, en nog met elkaar optrekken?

2 reacties

 1. Jazz op 3 oktober 2019 om 08:39

  Hoi Henk,
  Wat fijn dat je het forum hebt gevonden om advies te vragen.
  Je vraagt of kinderen er last van hebben als ouders nog goed met elkaar kunnen optrekken/ contact hebben en hoe wij dit ervaren.
  Mijn ouders hadden en hebben nog steeds geen contact met elkaar. Als ik iets zou mogen wensen is het wel dat mijn ouders nog goed met elkaar door één deur konden gaan, samen op mijn verjaardag konden zijn en samen naar mijn diploma uitreiking waren gegaan. Voor mij is het een super groot gemis geweest altijd dat mijn ouders geen contact met elkaar hadden/ hebben. Ik vind het dan ook echt heel erg mooi om te lezen dat jij en je ex-vrouw nog goed met elkaar kunnen praten en dat jullie motivatie ook echt het belang van de kinderen is. Ik denk dus niet dat kinderen er last van hebben als hun gescheiden ouders nog goed met elkaar kunnen opschieten, misschien dat het soms voor verwarring kan zorgen omdat ze zien dat papa en mama nog goed met elkaar kunnen opschieten en dan denken dat ze toch ook gewoon bij elkaar kunnen blijven. Maar dan kun je natuurlijk uitleggen hoe dat precies zit.
  Ik zou willen dat mijn ouders nog contact konden hebben dus vind het alleen maar super mooi om te horen dat jij en je ex-vrouw dat zo goed doen.

  Ik wens je heel erg veel succes Henk!
  Veel liefs,
  Jazz 2. Renée op 2 oktober 2019 om 15:06

  Hoi Henk,

  Wat fijn dat u ons forum gevonden heeft en dat u uw vraag heeft gesteld. Ik kan mij voorstellen dat u niet zo goed weet wat u met deze situatie aan moet.

  Als ik kijk naar hoe ik het zelf ervaren heb in die periode, dan had ik het juist fijn gevonden als mijn ouders goed contact met elkaar hadden. In mijn situatie heeft mijn vader zich eigenlijk niet bemoeid met allerlei zaken over de opvoeding van mijn zus en mij. In het begin, toen mijn zus en ik dertien jaar waren, hebben mijn ouders elke 6 maanden afgesproken om bij elkaar te komen. Dit hebben zij volgehouden tot wij 16 / 17 jaar waren. Sindsdien heeft mijn vader ons hooguit bij onze moeder voor de deur afgezet, maar is hij niet meer binnen geweest. Voor onze diploma uitreiking zijn ze wel allebei aanwezig geweest, dus dat is wel fijn. En verder hebben ze wel gewoon app contact op het moment dat we ziek waren of zoiets dergelijks.

  Ik denk persoonlijk dat het voor uw kinderen erg prettig is dat zij gewoon ouders hebben die nog erg betrokken zijn naar elkaar. Zo hoeven zij niet de boodschapper tussen jullie twee te zijn. De kans bestaat dat ze het misschien ingewikkeld vinden, aangezien jullie dus niet meer bij elkaar zijn. Maar het is over het algemeen voor hun gewoon fijn dat zij bij jullie beide alles kwijt kunnen en dat ze open mogen zijn over jullie naar beide ouders. Dat heb ikzelf erg gemist in die periode.

  Over uw nieuwe partner gesproken, ik kan begrijpen dat ze het misschien moeilijk vindt dat u veel contact heeft met uw ex-partner. Ze heeft wel voor u gekozen met de gedachten erachter dat u al kinderen had, dus misschien moet zij er ook gewoon aan wennen. Ik denk dat het belangrijk is om met uw partner te bespreken wat zij zo moeilijk vindt en hoe jullie een tussenweg kunnen vinden. Ik zou het ook bij uw ex partner en kinderen neerleggen. Hoe kijken zij naar deze situatie?

  Op de website van Villa Pinedo staat een brief voor de nieuwe partners. Misschien staan daar dingen in voor uw nieuwe partner die zij misschien wel herkent. Of misschien geeft het u handvatten om te gebruiken in een gesprek? Dit is de link: https://www.villapinedo.nl/open-brief-aan-alle-nieuwe-partners-van-gescheiden-ouders/.

  Hopelijk heeft u wat aan deze tips en ervaringen. Heel veel succes met het gesprek, als u die gaat voeren. Als u nog meer vragen heeft, mag u deze altijd op het forum stellen! Heel erg veel succes!

  Liefs,
  Renée