Gerda (35) in Vragen van ouders

Ouder missen vakantie

Sinds kort ben ik uit elkaar. We hebben 2 kinderen. Die zijn voornamelijk bij mijn ex. Ik woon tijdelijk bij iemand in en mijn ex is ook ergens in gaan wonen. De kinderen hebben het moeilijk na de wissels. Willen voornamelijk bij mijn ex zijn . Zij zorgt het meeste voor de kinderen nu. Binnenkort ga ik een week met de kinderen op vakantie. Ik vermoed dat ze er tegen op gaan zien en dat ze de andere moeder gaan missen. Die heeft dit ook al benoemd dat we daar iets mee moeten mocht dit het geval zijn. Omdat ze nou eenmaal graag bij haar zijn en waarschijnlijk moeilijk een week zonder haar kunnen. Ik zat te denken aan face timen, een foto meenemen. Ze hebben al een knuffeltje. Hoe kunnen we dit aanpakken?

2 reacties

 1. Samantha op 8 september 2019 om 17:53

  Beste Gerda,

  Wat fijn dat u ons forum hebt gevonden en ons hier om advies vraagt, bedankt daarvoor. Lastig om te lezen dat de kinderen het nog zo moeilijk hebben met de scheiding en het wisselen, al is het ergens natuurlijk ook volkomen logisch dat ze nog moeten wennen. Ik vind het wel heel fijn om te lezen dat jullie zelf al zo bezig zijn met hoe het voor de kinderen is en hoe jullie ze hier nog meer bij kunnen helpen. Alleen het feit al dat jullie je zo verplaatsen in de kinderen doet ze al goed 🙂

  Ik herken de situatie wel, een van de ouders missen als je met de andere ouder bent. Vooral toen ik nog erg jong was had ik hier wel last van. Ik vond het dan inderdaad ook altijd fijn om te kunnen bellen met de andere ouder. Vaak hadden we dan van te voren een vaste dag en / of tijd afgesproken waarop we even zouden bellen met elkaar. En op momenten waarop ik niet kon bellen, schreef ik vaak mijn gedachten en gevoelens op in een boekje, ik deed dan alsof ik het aan die ouder schreef, zo kon ik toch mijn verhaal en gevoel een beetje kwijt, dat hielp mij ook wel.

  Verder vind ik zoals u zelf zegt een foto ook een goed idee, dan hebben ze toch het gevoel dat hun moeder een beetje bij hen is. Ik had zelf vroeger geen foto, maar ik nam altijd een kussensloop mee waar het luchtje van mijn vader of moeder op was gespoten. Natuurlijk werd dit luchtje langzaam wel minder sterk, maar zo kon ik tijdens het slapen toch de vertrouwde geur van mijn vader of moeder ruiken, en daardoor miste ik ze toch net wat minder. Vooral voor met slapen vond ik dat fijn, aangezien dat vaak het moment was waarop ik de andere ouder het meest miste. Dus misschien dat dat ook nog een idee is.

  Verder kan ik niet echt dingen bedenken die mij echt hebben geholpen, ik denk dat jullie het nu echt al heel goed aanpakken!

  Ik wens jullie veel succes en natuurlijk een hele fijne vakantie toegewenst! 🙂

  Liefs,
  Samantha 2. Antje op 5 september 2019 om 13:22

  Hallo Gerda,

  Wat fijn dat je het forum hebt gevonden en je hier je vraag hebt gesteld.

  Ik wil ten eerste even benoemen dat ik het heel mooi vind dat je er zo mee bezig bent in het belang van je kinderen. Het is ook normaal dat je kinderen het moeilijk hebben na de wissels. Als kind van gescheiden ouders vond ik dit ook altijd moeilijk. Ik miste de ene ouder als ik bij de ander was net zoals jouw kinderen je ex nu zullen gaan missen op vakantie.

  Je bent zelf al met hele goede ideeën gekomen. Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar wat mij altijd hielp om het gemis te verminderen was simpelweg: bellen. Door te bellen (of te Facetimen) hoorde ik weer even de stem van mijn ouder, dit gaf mij altijd weer goede moed en hierdoor was het gemis al iets minder door de geruststelling die ik van het bellen kreeg. Dit lijkt me dan ook zeker een goede optie voor jullie kinderen. Een foto zou inderdaad ook kunnen, je kunt deze eventueel door de kinderen onder het kussen laten leggen als zij het moeilijk hebben of je ex missen. Dan kunnen ze altijd even kijken. Ik had zelf vroeger in een klein fotolijstje een foto van mijn vader, gewoon pasfoto formaat. Dit betekende heel veel voor mij en dit kan jij misschien nu ook gebruiken.

  Verder kan ik niet veel aanvullingen geven, je hebt hier zelf al goed over na gedacht en mooie suggesties gegeven. Ik wil je succes wensen maar ook heel veel plezier.

  Liefs,

  Antje