Chantal (36) in Vragen van ouders

Opbouwen contact

Hallo,
Ik ben een moeder van 2 meisjes van 8 en 10 jaar.
Na een “vecht” scheiding en heel veel proberen heeft mijn ex afstand van de kinderen gedaan. Nieuw gezin, en wilde geen gedoe (even in het kort).
Nu wilde mijn oudste contact leggen. Dus dat heb ik gedaan. Mails gestuurd, geen reactie. Daarna gebeld, wel reactie, vervolgens afspraak gemaakt om eerst te praten, niet gebeurd. Vervolgens hebben mijn kids een brief geschreven, weer geen reactie. Ik heb hem vorige week een email gestuurd, mijn kant eens uitgelegd, uitgelegd hoe ik het zie, dat het om de kids gaat. Dit keer wel een reactie. We hebben deze week een gesprek gehad. Het ging enorm goed. Totaal andere man dan toen voor me. Positief, niet kwaad, wel veel vooroordelen, maar vooral geïnteresseerd naar de kinderen. Nu gaan ze binnenkort bellen met elkaar. Ik ben daar bij. Mijn oudste was zo blij dat dit gaat gebeuren, ze vroeg meteen wanneer mag ik hem dan zien.
Daar komt mijn vraag; en ja ik loop op de zaken vooruit, maar ben vooral bezorgd en vind het zelf spannend. Wat is wijsheid, ze gaan eerst bellen, maar wat als ze hem meteen zou willen zien? Mijn beschermende moeder gevoel zegt; doe maar rustig aan, maar wil haar en haar zusje ook niet remmen in hun gevoel. Mijn ex heeft al aangegeven dat de kids mogen bepalen, het gaat immers om hun. Moeten we het rustig opbouwen, bellen, whats appen, beeldbellen en daarna eens een keer afspreken. Of als ze het echt willen, snel afspreken?
Ik vind het heel lastig…….

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
kayleeCharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
kaylee

Hoi Chantal, Wat fijn en goed dat je dit bericht met ons wilt delen via het forum. Verder wil ik je even een compliment geven voor het doorzettingsvermogen om het zo goed mogelijk te krijgen voor de kinderen. Ik werd er erg blij van om te dit te lezen door jouw wilskracht, al is het natuurlijk erg verdrietig voor jouw kinderen. Voor de kinderen is dit natuurlijk het meest lastig. Ik denk dat het voor de kinderen het beste is om hun hierin te betrekken, wat willen zij. Willen zij hun vader meteen zien of willen we het eerst rustig… Lees verder »

Charlotte

Beste Chantal, Wat fijn dat je ons forum gevonden hebt en je verhaal met ons wil delen. Ten eerste wil ik zeggen dat ik jou oudste echt heel dapper vind dat ze er zo positief instaat! Dat kan ook niet iedereen. Ik denk dat het juist heel goed is voor je meiden om weer contact te leggen met hun vader. Ik snap ook dat je het spannend vind. Je wil natuurlijk het beste voor je kinderen. Waarom denk je zelf dat je het zo spannend vind? Denk je dat het helpt als je dit met je kinderen (in voor hun… Lees verder »