Christel (40) in Vragen van ouders

Opbouw vader meer zien

Ik heb een dreumes van 15 maanden oud en haar vader is 130 km verderop gaan wonen. Hij heeft haar ook enige tijd niet willen zien en gaat nu naar de rechter voor een omgangregeling omdat mediation helaas niet is gelukt. Hij wil haar nu van vrijdag 15 uur tot zondag 19 uur om het weekend en de zomervakantie drie weken. Sinds april ziet hij haar elke week drie uur.
Wat zou een goede opbouw zijn? Ik dacht zelf eerst aan één dag maar wil ons kind niet op één dag heen en weer laten rijden. Dan wordt het al snel een overnachting.
Ik hoor graag jullie reacties.

2 reacties

 1. Hannah op 9 september 2019 om 22:07

  Hallo Christel, wat goed dat je een bericht hebt gestuurd!
  Wat ik heel mooi vind aan het bericht is dat het heel duidelijk is dat het kind voorop staat, dat is erg belangrijk.
  Mijn ouders zijn pas gescheiden toen ik 7 was dus ik weet niet wat het beste voor een dreumes is. Ik zag mijn vader om de week in het weekend en daar bleven we dan ook slapen en in de zomervakantie waren we 2 weken bij hem.
  Het is hoe dan ook belangrijk dat een kind rond deze leeftijd wel beide ouders blijft zien maar met 130 kilometer is dat wel iets ingewikkelder.
  Jij en je ex zijn degene die het kind het beste kennen, probeer ook echt vanuit het belang van het kind te denken.
  Denk je dat het kind zich goed voelt bij een overnachting of is die stap te groot?
  Het hoeft ook niet in een keer perfect te zijn, jullie kunnen een bepaalde opbouw plannen maar als dat niet blijkt te werken kan je natuurlijk een ander plan maken.
  Er is (jammer genoeg)geen standaard formule voor een goede regeling.
  Ik wens jullie heel veel succes,
  Hannah 2. Gerjan op 4 september 2019 om 20:29

  Hee Christel, wat mooi dat je op ons forum je vraag durft te stellen! Uit je verhaal haal ik dat je je kind de echte vader gunt maar de afstand een ding vindt, wat heel logisch is, 130 km is best ver. Wel jammer is dat het via een rechter moet gaan vanuit zijn kant. Ik ken het fijne van het verhaal niet maar zoals ik het lees, is het een bewuste keuze van hem geweest om zover bij zijn kind vandaan te wonen. Ik heb zelf geen ervaring met een omgangsregeling maar op latere leeftijd vond ik het lastig om naar mijn vader te gaan die ook 140 km verderop woonde. Hierdoor is het contact verslechterd en ben ik hem uiteindelijk helemaal niet meer gaan zien. Nu was mijn situatie anders dan die van jou.

  Probeer vanuit het kind te gaan denken. Wat zou het kind fijn vinden als het wat ouder is? Hoe is het voor het kind om iedere vrijdag naar papa te gaan? Wat voor invloed gaat het krijgen op ons kind als het ouder is? Dit zijn zomaar een paar vragen die van belang kunnen zijn als het om het welzijn van jullie kind gaat. Denk niet perse altijd in het hier en nu maar ook voor later, Dat is mijn tip voor je.

  Ik wens jou en je dreumesje al het geluk en de hoop op een goede regeling die voor iedereen goed is.

  Veel liefs,

  Gerjan