Skip to content
Christel (40) in Vragen van ouders

Opbouw vader meer zien

Ik heb een dreumes van 15 maanden oud en haar vader is 130 km verderop gaan wonen. Hij heeft haar ook enige tijd niet willen zien en gaat nu naar de rechter voor een omgangregeling omdat mediation helaas niet is gelukt. Hij wil haar nu van vrijdag 15 uur tot zondag 19 uur om het weekend en de zomervakantie drie weken. Sinds april ziet hij haar elke week drie uur.
Wat zou een goede opbouw zijn? Ik dacht zelf eerst aan één dag maar wil ons kind niet op één dag heen en weer laten rijden. Dan wordt het al snel een overnachting.
Ik hoor graag jullie reacties.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HannahGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Hannah

Hallo Christel, wat goed dat je een bericht hebt gestuurd! Wat ik heel mooi vind aan het bericht is dat het heel duidelijk is dat het kind voorop staat, dat is erg belangrijk. Mijn ouders zijn pas gescheiden toen ik 7 was dus ik weet niet wat het beste voor een dreumes is. Ik zag mijn vader om de week in het weekend en daar bleven we dan ook slapen en in de zomervakantie waren we 2 weken bij hem. Het is hoe dan ook belangrijk dat een kind rond deze leeftijd wel beide ouders blijft zien maar met 130… Lees verder »

Gerjan

Hee Christel, wat mooi dat je op ons forum je vraag durft te stellen! Uit je verhaal haal ik dat je je kind de echte vader gunt maar de afstand een ding vindt, wat heel logisch is, 130 km is best ver. Wel jammer is dat het via een rechter moet gaan vanuit zijn kant. Ik ken het fijne van het verhaal niet maar zoals ik het lees, is het een bewuste keuze van hem geweest om zover bij zijn kind vandaan te wonen. Ik heb zelf geen ervaring met een omgangsregeling maar op latere leeftijd vond ik het lastig… Lees verder »