Henk (46) in Vragen van ouders

Onrust

Beste Villapinedo

Ik ben de vader van drie kinderen (12 16 en 19). Gescheiden (helaas een slepende vechtscheiding) in 2015
Eigenlijk is het nu 5 jaar later nog niet veel beter.
Mijn ex probeert eigenlijk via de kinderen zoveel mogelijk onrust te creëren.
Ze zet de kinderen nu op tegen mijn vriendin. Ze verdraaid en bedreigt mijn vriendin enz.
Ik ben eigenlijk opzoek hoe dit aan te pakken.
Mijn ex is een Narcist dus die gaat niet luisteren.
Mijn kinderen wil ik er eigenlijk niet mee belasten.
Al denk ik dat ik wel tegen mijn kind van 19 een gesprek hierover kan aangaan. Al is het wel moeilijk, want daar zal ik tegen moeten vertellen wat hun moeder allemaal doet. Hoe ze daar op zal reageren weet ik niet. Ze zal daardoor zeker het gevoel hebben er tussen in te staan.

Misschien hebben jullie wat tips.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LotteHildeAnne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte

Beste Henk, Bedankt voor je bericht op het forum. Wat een lastige situatie zeg! Fijn dat je dit hier deelt en zo goed probeert na te denken over hoe dit aan te pakken. Je schrijft dat de moeder van je kinderen via hen veel onrust probeert te creëren en hen op zet tegen jouw vriendin. Dat is voor jou en je vrienden naar, maar ook zeker voor de kinderen inderdaad. Zelf geef je al aan dat je de kinderen er niet mee wilt belasten en ik snap goed dat je dat zegt. Dit is ook wel een gevoelig onderwerp, dat… Lees verder »

Hilde

Beste Henk, wat fijn dat je het forum hebt weten te vinden. Jullie situatie klinkt erg lastig, dus ik kan me voorstellen dat je niet zo goed weet wat je moet doen. Vanuit je bericht lijkt het erop dat je boos bent op je de moeder van je kinderen, klopt dat? Je geeft aan dat ze de kinderen tegen je vriendin op zet, waarom denk je dit? Hebben je kinderen hier iets over gezegd, of doet ze het waar jij bij bent? Toen ik een tiener was kreeg mijn vader een nieuwe vriendin en ik kon niet altijd even goed… Lees verder »

Anne

Beste Henk, Wat een rotsituatie voor jou, jouw vriendin, maar zeker ook de kinderen. Heel fijn dat je je vraag op het forum wil stellen. Ik lees in je bericht dat jouw ex je vriendin bedreigt, dat klinkt alsof ze dat richting jullie doet, en niet via de kinderen. Begrijp ik goed dat ze de kinderen opstookt tegen jouw vriendin door verhalen te verdraaien? Ikzelf heb hier geen directe ervaring mee, want mijn ouders hebben dit niet gedaan, maar de moeder van mijn bonusbroer en -zus heeft dit wel gedaan richting hen. Mijn moeder en mij zwartmaken. Mijn bonusbroer is… Lees verder »