Skip to content
Marianne (38) in Vragen van ouders

Omgangsregeling verplichten?

Wij zijn een samengesteld gezin. 2 kinderen van 15 en 16 nog zonder omgangsregeling en ze kiezen voor het ouderlijk huis. Nu vinden wij dat ze ook naar hun moeder moeten alleen weten niet meer hoe dit te stimuleren. Ze gaan nu iedere zondag alleen wanneer ze eronder uit kunnen doen ze dat. Als je vraagt wat ze willen zegt het meisje dat ze mamma wil in ons huis. Nu komt de kerstvakantie en ze willen met oud en nieuw hier zijn. Nu is het zo dat de andere kinderen (8 en 10jaar) een omgangsregeling hebben en 1 week bij vader zijn (dit jaar met kerst) en 1 week bij ons. Nu overleggen we wat de ook oudsten graag willen maar die willen geen hele week naar moeder. Hun moeder mist hun ook. Hoe kunnen we ze het beste stimuleren toch vaker te gaan? Moeten wij als ouders ze tot een omgangsregeling komen en ze daartoe verplichten? Ze willen niet kiezen dus kiezen voor de woning en wij vinden dit lastig hebben het er onderdeling veel over en komen er niet uit. Willen de kinderen hier niet mee belasten vandaar dat ik de vraag hier neer leg. Alvast bedankt voor de antwoorden.
Groet, Marianne

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JazzSarah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jazz

Hoi Marianne, Wat super fijn dat je het forum hebt gevonden om advies op te vragen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 14 jaar was en woonde toen ik bijna 17 was pas echt elk apart in een nieuw huis. Wat ik altijd heel erg fijn heb gevonden toen mijn ouders eenmaal een eigen huis hadden is dat ik grotendeels zelf kon bepalen bij wie ik was. Voor mij kwam het vaak beter uit om bij mijn vader te zijn en mijn ouders lieten mij daar dan ook echt vrij in. Omdat ik altijd heb mogen kiezen waar ik sliep… Lees verder »

Sarah

Hoi Marianne, Wat een lastige situatie! Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan toen ik 8 was en het gene dat me het meeste dwars heeft gezeten over de scheiding is dat er veel dingen besloten werden zonder met mij en mijn broertje en zus te overleggen of naar onze behoeftes/meningen te vragen. Alhoewel ik dus geen directe ervaring heb met jouw situatie zou ik je toch adviseren om eens met jullie meiden om tafel te gaan zitten. Je schrijft hierboven dat je het er wel met je partner over hebt maar misschien is het fijn voor jullie dochters om ze… Lees verder »