Skip to content
Loes (47) in Vragen van ouders

Omgangsregeling veranderen

Lieve mensen,
Ik heb jullie advies nodig. Sinds de scheiding, 6 jaar geleden, woont onze dochter bij mij en gaat ze 1 dag in de week naar haar vader en zijn nieuwe gezin. So far so good. Dochter heeft nu puberleeftijd en ze is hier vaak boos en roept dan uit dat haar vader niet zo moeilijk doet, dat ze haar met rust laten. We hebben het hier over telefoongebruik, huiswerk maken en opruimen.
Sinds een aantal maanden komt bij mijn ex een soort coach om de gezinssituatie daar te bespreken en verbeteren. (Ex man woont met vrouw en haar 2 kinderen samen sinds een half jaar na scheiding. De kinderen zien hun eigen vader al een paar jaar niet meer) Nu merk ik verandering in gedrag dochter. Ze is heel erg verdedigend naar haar vader en stiefmoeder. Ze lijkt hier wat afstand te nemen, merkt ook mijn vriend. Ik probeer haar vader niet zwart te maken maar een eerlijke weergave van situaties ed te geven. Laatst kwam haar vader met mededeling dat hij na de vakantie de omgangsregeling wil veranderen; een wedk bij mij en dan week bij hem. Volgens hem had dochter aangegeven dat ze graag vaker daar wil zijn. Dat wordt mij dan even meegedeeld en verwacht dat ik daar in meega.
Hoe ga ik hier mee om? Dochter laat er zelf weinig over los. Vraag me soms af of ze het zelf echt wil of dat het iets met die ‘coach’ te maken heeft. Hebben jullie tips voor mij.
Alvast bedankt!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
NicoleCharlotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Nicole

Hi Loes, Allereerst wil ik zeggen dat ik het super goed vind dat je hier om advies vraagt! Als ik je verhaal lees klinkt dit best herkenbaar voor mij als kind. Als ik op een bepaalde manier tegen mijn vader en stiefmoeder in ging, toen ik daar woonde, dachten zij altijd dat ik werd beïnvloed door mijn moeder en stiefvader. Los van het feit dat dat natuurlijk zeker zo zou kunnen zijn, vond ik het heel erg vervelend dat ik in de situatie niet als een kind met een eigen mening werd gezien. Ik voelde me helemaal niet serieus genomen.… Lees verder »

Charlotte

Beste Loes, Wat een lastige situatie waar je je in bevind, maar wat fijn dat je je verhaal wil delen op ons forum! Toen mijn zus en ik jonger waren (rond een jaar of 10) hadden wij ook een soort gezinscoach. Als kind vond ik het best heftig dat iemand anders buiten mijn familie thuis ging vertellen hoe het vanaf nu moest gebeuren. Ik kan het dan ook goed begrijpen dat jullie dochter er niet veel over los laat, zeker als ze in de pubertijd zit. Haar pubergedrag kan natuurlijk ook alles te maken hebben met dat ze zich afstoot… Lees verder »