Skip to content
Isabelle (45) in Vragen van ouders

Omgangsregeling

Ik ben al geruime tijd gescheiden, 5 jaar om precies te zijn. De omgangsregeling is altijd geweest dat onze 2 kinderen 1x in de 14 dagen een weekend naar hun vader gaan en de rest van de tijd bij mij zijn vanwege zijn werk. Nu wil ik gaan verhuizen en stelt hun vader voor daarmee de omgangsregeling te herzien. Hij wil graag naar co-ouderschap, de ene week bij hem en de andere week bij mij omdat hij denkt dat dit beter is voor de kinderen. Hij heeft dit nog niet gevraagd aan de kinderen want hij wil graag dat wij als ouders vooraf een standpunt innemen en dit als mededeling brengen. De kinderen zijn 12 en 14 jaar. Toen een verhuizing ter sprake kwam bij mij, kwamen de kinderen zelf met de vraag of de omgangsregeling dan zou veranderen. De oudste geeft aan nog niet te weten hoe ze de omgangsregeling dan wil, de jongste geeft aan dat ze het zo wil houden zoals het nu is. Ik zou graag met zijn vieren om de tafel gaan en open het gesprek met elkaar aangaan. Vader wil dit echter niet, vindt dat ze (en zeker de jongste) te jong zijn zelf daarover te beslissen, zoals gezegd, hij wil dat we het mededelen. Voor mij voelt dat alsof ik voorbij ga aan mijn kinderen die in mijn ogen juist wel de leeftijd hebben gehoord en serieus genomen te worden in hun wensen. Ik voel een enorme spagaat en zou graag jullie adviezen horen.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LotteSamantha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte

Lieve moeder, Bedankt voor je bericht op het forum. Ingewikkeld hoor, dat jullie beide zo anders denken over hoe dit aan te pakken. En dan zijn beslissingen en veranderingen als deze ook al ingewikkeld genoeg van zichzelf. Ik kan me voorstellen dat het je het gevoel kan geven in een spagaat te zitten, super rot! Als ik terug kijk, werd mij jarenlang eigenlijk nooit gevraagd wat ik nou graag wilde of hoe dingen voor mij waren. Op de momenten zelf was ik me daar nog niet altijd zo even bewust van, maar achteraf gezien heb ik me toch wel weinig… Lees verder »

Samantha

Beste Isabelle, Wat fijn dat u ons hier op het forum om advies komt vragen, bedankt daarvoor! Lastig dat u en de vader van uw kinderen niet helemaal op een lijn zitten zeg. Ik heb zelf natuurlijk niet in uw situatie gezeten, maar zal proberen vanuit mijn ervaringen als kind advies te geven. Voor allebei jullie meningen, dus zowel dat het belangrijk is om de kinderen het gevoel te geven dat ze gehoord worden en serieus genomen worden, als het idee dat ze te jong zijn om beslissingen te nemen, valt wel wat te zeggen. Ik denk dat jullie daarin… Lees verder »