Karin (38) in Vragen van ouders

Om de twee weken

Hoi allemaal

3 jaar geleden zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. We hebben 2 kids. Een jongen van nu 5 en een meisje van nu 8. Ik heb al veel van jullie ervaringen gelezen. Dank daarvoor!
Ik zit nu met een vraag. De kinderen gaan nu de ene week van donderdag op vrijdag naar hun vader, de andere week van donderdag tot en met zondag. Dit hebben we gedaan omdat, met name mijn dochter haar vader vaker wilde zien. Nu een jaar later is dit veranderd. Nu willen ze weer om de 2 weken het weekend naar hun vader en verder bij mij. Ik heb dit besproken met hem, maar hij vindt dat zij zich hier overheen moeten zetten en dat ik ze gewoon moet brengen. Voor mij voelt het niet fijn als ik ze als het ware moet dwingen om te gaan. Ik begrijp dat hij ze graag wil zien en ik wil graag dat het contact tussen hen goed is, en dat is het ook, (tussen ons als gescheiden ouders gelukkig ook), maar ik wil wel dat het op een manier gaat waar zij zich lekker bij voelen.
Ik zou graag van jullie horen of jullie hier ervaring mee hebben, want het is voor het eerst dat wij er samen niet uit lijken te komen. Hebben jullie tips hoe ik bijvoorbeeld mijn kids kan helpen om samen te vertellen waarom zijn liever om de 2 weken gaan?
Vast bedankt!

Groetjes van Karin.

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnoukAnneDolores Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anouk

Hi Karin, Wat fijn om te lezen dat jij en je ex zo goed contact hebben, dat lijkt me heel fijn voor jullie kinderen. Omgangsregeling blijft natuurlijk altijd een dingetje. Ik snap jullie eigenlijk allebei goed. Ook bij mij zijn de omgangsregelingen meerdere keren gewijzigd. Als ik vanuit mezelf spreek dan herinner ik me voornamelijk dat ik het heel erg irritant vond als deze regeling opnieuw werd ‘aangekondigd’ i.p.v. dat ik het gevoel kreeg dat ik er zelf ook iets over had in te brengen. Misschien is het een idee om een keer een gesprek te voeren met de kinderen… Lees verder »

Anne

Hallo Karin, Bedankt voor jouw bericht. Ik vind het heel fijn dat je zo aan je kinderen denkt, dat je hen enerzijds niet wilt ‘dwingen’ om naar de vader te gaan en anderzijds dat je ook begrijpt dat het voor de vader ook niet leuk is. Ik wilde zelf na de scheiding van mijn ouders ook niet naar mijn vader toe en ik vond het heel fijn dat niemand mij ook echt heeft gedwongen om naar hem te moeten gaan. Dit zorgde ervoor dat ik gewoon mijzelf kon zijn en gewoon mocht doen wat voor mij goed voelde. Het kan… Lees verder »

Dolores

Beste Karin, Bedankt voor je berichtje en wat fijn dat je luistert naar wat je kinderen willen en dit belangrijk vind. Ik was 15 toen mijn ouders gingen scheiden en ik wisselde elke week. Eerst hadden mijn ouders zelf bedacht dat ik elke twee dagen zou wisselen, ik vond dat veel te snel en dit hebben ze gelukkig toen ik het aangaf ook meteen aangepast. Na een tijdje voelde ik me als een strandbal. Ik werd overgegooid. Ik moest perse zondag wisselen terwijl ik dat helemaal niet wou. Toen kreeg ik de vrijheid om te kiezen waar ik heen wou.… Lees verder »