Skip to content
Cindy (42) in Vragen van ouders

Flexibel co-ouderschap

Sinds 5 jaar ben ik gescheiden. Mijn 2 zonen van 14 en 12 zijn de helft van de week bij hun vader en de helft bij mij. Het co-ouderschap werkt voor ons goed. Onze regels zijn redelijk gelijk en bij beide zijn de jongens, naar mijn idee, graag.
Mijn ex heeft een samengesteld gezin met 2 stiefbroers en een halfbroertje van 2 jaar. Ik merk dat ik vaak meega met de afspraken die ze voor de oudste stiefbroer maken. Bijv. vanaf welke leeftijd mag je werken, welke games mag je spelen etc.. Meestal kan ik me hierin vinden. Nu is er één onderwerp die ik wil aankaarten waarbij ik verwacht dat we als ouders niet op één lijn zitten. Ik vind dat de jongens meer vrijheid mogen krijgen waar ze zijn; en ik wil hier flexibel in zijn. Mijn ex is erg van de structuur. En afspraak is afspraak. Als bijv. hun neefje jarig is en het is ‘zijn dag’ dan mogen ze hier niet naartoe. Ik wil het onderwerp ‘flexibiliteit in co-ouderschap’ aankaarten en met hun vader over in gesprek. Ik ben huiverig dit met de kinderen te bespreken; omdat hun vader vindt dat wij dit als ouders bepalen. Ik wil graag advies krijgen van jongeren; hoe zien jullie dit? functioneert co-ouderschap beter bij structuur (dus de planning wordt voor jou gemaakt) of ben je blij met vrijheid? en vanaf welke leeftijd is het goed om hiermee te beginnen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JazzSarah Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jazz

Hoi Cindy, Wat goed dat je via het forum om advies vraagt! Ik zelf was 14 toen mijn ouders gingen scheiden en heb toen heel duidelijk tegen ze gezegd dat ik graag zelf wil bepalen wanneer ik naar wie ga. Ik voelde mij niet prettig bij het idee dat er vaste afspraken zouden worden gemaakt over wanneer ik bij wie zou zijn, ik wilde me gewoon altijd welkom voelen bij zowel me vader als me moeder, wanneer ik daar maar zin in had. Deze regeling en vrijheid had voor mij veel voordelen maar ook nadelen, zo was ik wanneer ik… Lees verder »

Sarah

Hoi Cindy, wat fijn dat je je vraag hebt gedeeld op dit forum 🙂 Zelf zijn mijn ouders gescheiden toen ik een jaar of acht was. Ik was door de weeks bij mijn moeder en om het weekend bij mijn vader. Mijn ouders maakt aan het begin van elk jaar een rooster over wanneer we bij wie waren. Aan de ene kant heb ik het altijd heel fijn gevonden dat het altijd duidelijk was over waar ik mijn weekenden en vakanties doorbracht. Aan de andere kant heeft het ook wel eens beklemmend gevoeld. Ik vond het namelijk ook wel een… Lees verder »