Skip to content
Anoniem (39) in Vragen van ouders

Nieuwe partner introduceren

Hallo, ik ben een moeder van een dochter van 6. Haar vader en ik zijn sinds 3 jaar uit elkaar. Hij heeft een vriendin en inmiddels hebben zij ook een kind.
Nu heb ik sindskort een leuke man leren kennen en wil ik hem introduceren bij mijn dochter. Hoe kan ik dit het beste doen? Ik wilde dit sowieso heel langzaam aanpakken, door het te vertellen en dan een keertje af te spreken voor een uurtje en een paar weken later nog eens een uitje enzovoort. Maar ik ben benieuwd of jullie tips hebben.
Wat hebben jullie in het verleden prettig gevonden en wat hebben jullie juist onprettig gevonden?

Bedankt alvast!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LotteDieuwke Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte

Lieve moeder, Bedankt voor je bericht op het forum. Super fijn om te lezen dat je zo goed na denkt over hoe je nieuwe partner te introduceren bij je dochter van 6. Daar word ik al blij van! Graag deel ik mijn eigen ervaring met je, wie weet heb je daar iets aan. Zelf was ik 4 jaar oud toen mijn ouders gingen scheiden. Ik woonde vervolgens bij mijn moeder en ging om het weekend naar mijn vader. Mijn beide ouders kregen al redelijk snel een nieuwe partner. De nieuwe vriend van mijn moeder kwam in eerste instantie een aantal… Lees verder »

Dieuwke

Hey Anoniem! Bedankt voor het stellen van je vraag op ons forum! Ik weet dat nieuwe partners altijd een issue kan zijn en dat ouders dit vaak lastig vinden. Ik kan je, zoals je al vroeg, vertellen hoe mijn ouders dat hebben gedaan en hoe ik dat heb ervaren. Toen mijn vader een nieuwe vriendin kreeg heeft mijn moeder mij daar rustig over verteld. Ze vertelde me wat het inhield voor mij en dat ik haar op den duur wel een keer zou ontmoeten. Deze rustige aanpak vond ik heel fijn, ik had het gevoel dat het oke was en… Lees verder »