Sandra (53) in Vragen van ouders

Negatieve cirkel doorbreken

Mijn ex en ik zijn 2 jaar gescheiden en in harmonie uit elkaar gegaan. Mijn thuiswonende zoon van 18 vindt het sindsdien niet meer leuk thuis of bij zijn vader. Hij communiceert nauwelijks en vindt het vreselijk om een avond in de week met zijn vader door te brengen. Ik heb sinds een jaar een vriend. Mijn zoon kan het goed vinden met hem.Het lijkt wel of mijn zoon zijn vader en mij wil straffen voor onze scheiding. Hoe kunnen we deze negatieve cirkel doorbreken ?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Sabinekaylee Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sabine
Sabine

Lieve Sandra, Wat knap dat jullie in harmonie uit elkaar zijn gegaan. Dat lijkt mij een mooie afsluiting voor wat jullie hadden en een open begin voor iets nieuws. Ik kan mij toch voorstellen dat dit voor uw zoon een mindere periode is geweest.. Zelf was ik 18 toen mijn ouders uit elkaar gingen. Ik ben nooit echt een puber geweest maar vanaf dat moment vond ik het ook lastig om te blijven communiceren met mijn ouders. Ik kreeg ontzettend veel moeite met de omgang met mijn vader en nu zie ik daar soms nog tegenop. In het begin was… Lees verder »

kaylee
kaylee

lieve sandra, wat fijn dat u uw verhaal en vragen met ons wilt delen. dit klinkt inderdaad als een lastige situatie, vooral door de leeftijd van uw zoon daarin kunnen wij kinderen heel opstandig zijn. het lijkt mij erg vervelend dat hij niet wilt praten, heeft hij een andere uitlaat klep? misschien dat hij zelf meer behoefte heeft om te praten met iemand die minder dichtbij de situatie staat. zou u dit misschien voor kunnen stellen aan uw zoon? zelf heb ik op mijn 17e een traject bij de psycholoog gehad wat voor mij ontzettend veel heeft geholpen, maar vaak… Lees verder »