Ellis (31) in Vragen van ouders

Nare scheiding

Goedendag,

Ik ben sinds een jaar gescheiden. Onze kinderen zijn 4,5 en 2,5. We hebben een nare scheiding gehad. Er zijn de afgelopen tijd een aantal dingen gebeurd waar helaas de oudste getuige van was. Een recent voorbeeld is dat hij mij recht in het gezicht heeft gespuugd, zonder enige aanleiding. Vervolgens draait hij het verhaal zo om dat oudste nu gelooft (terwijl ze er bij stond) dat hij moest niezen in mijn gezicht en dat papa zo zielig is omdat mama zou liegen daarover. Momenteel is er nu ook wat gaande waar ik ontzettend onzeker en verdrietig van wordt: mijn ex en zijn familie praten erg slecht over mij. Regelmatig verteld de oudste dat ze weer naar papa moet omdat papa anders helemaal alleen is en dan moet huilen. Ook wordt ze soms uit het niets boos op mij omdat ‘mama is weggegaan en nu is papa helemaal alleen’. De jongste heeft alles nog niet zo door en doet lekker zijn ding. Ik heb al een aantal keren therapie voorgesteld voor de oudste maar hier wilt ex niks van weten en ik krijg zijn toestemming niet. Het doet me ontzettend zeer dat ik op een bepaalde manier wordt neergezet naar mijn kind(eren), er worden dingen verteld die totaal niet passen bij de leeftijd van de kids. Ik merk wel dat de oudste hierdoor afstandelijk doet naar mij en mij (onware) dingen kwalijk neemt door zielige praatjes. Wie heeft hier ervaring mee en hoe vormt dit zich en zullen ze, wanneer ze oud genoeg zijn, zelf in gaan zien hoe de vork in de steel zit?

Alvast bedankt!

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KayleeGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Kaylee

Hoi Ellis, Bedankt voor je openhartigheid op het forum. Wat vervelend voor jullie, maar ook zeker voor de kinderen om te lezen dat de scheiding zo gegaan is. Mijn ouders hadden ook een vechtscheiding en het laatste wat je als kind wil is een kant kiezen tussen je ouders. Wat er nu spijtig genoeg gebeurd is dat uw kind erbij betrokken wordt en dus moet kiezen of ze het verhaal van vader of moeder geloven. Ik heb dit soort keuzes altijd geïnterpreteerd als wie vind je liever. Ik werd voor mijn gevoel gedwongen om te kiezen. Ik koos als kind… Lees verder »

Gerjan

Hallo Ellis, Bedankt dat je ons forum hebt gevonden voor je vraag! Wat vind ik het naar om te lezen dat je een nare scheiding hebt gehad en dat je ex dan ook nog eens zo lastig doet. Ik vind het ook heel jammer om te lezen dat de kinderen erbij betrokken worden vanaf zijn kant. Waarschijnlijk heb jij bij je ex nog een belangrijke rol in zijn leven en kan hij je nog maar moeilijk loslaten. Jij hebt denk ik nog een centrale rol. In negatieve zin is hij nog steeds getrouwd met je, zo kan hij zijn wrok… Lees verder »