Skip to content
Anoniem (29) in Vragen van ouders

Moet ik mij zorgen maken?

Hallo, ik ben sinds kort uit elkaar en heb een zoontje van 3.
De “scheiding” loopt alles behalve soepel. Maar nu komt mijn zoontje regelmatig terug van zijn vader en dan praat hij niet over wat hij daar heeft beleefd. Het gaat mij niet om de info. Het gaat mij erom dat hij ook over die kant mag praten, dat het veilig en oke is. Alleen er komt gewoon niks uit. Moet ik mij zorgen maken?

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VivianGerjanSamantha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Vivian

Lieve Anoniem, Dank je wel voor jouw bericht op ons forum, wat fijn dat je ons gevonden hebt en hier je vraag durft te stellen! Gerjan en Samantha hebben al heel veel verteld en ik sluit me daar volledig bij aan. Ik zou je mijn persoonlijke ervaring nog willen mee geven, ik was namelijk ook 3 jaar oud toen mijn ouders gingen scheiden. De scheiding van mijn ouders was geen vechtscheiding, maar het verliep ook niet echt soepel. Het eerste half jaar nadat mijn moeder was weg gegaan (met mij), hadden wij geen huis en woonden we bij vrienden en… Lees verder »

Gerjan

Hee anoniem, Wat mooi dat je ons forum gevonden hebt voor je vraag. Naar om te lezen dat de scheiding alles behalve soepel verloopt. Ook dat je je zorgen maakt dat je zoontje niks verteld over de papa kant. Ikzelf heb een dergelijke situatie als die van jou niet meegemaakt. Ik was al heel wat ouder dan jouw zoon toen mijn ouders gingen scheiden. Wel mocht ik van mijn moeder niks zeggen over mijn vader, hij was de boeman. Dit heb ik ook niet gedaan in het jaar dat ik hem nog zag, daarna heb ik het contact verbroken. Nu… Lees verder »

Samantha

Lieve anoniem, Goed dat je hier bij ons om advies komt vragen. Vervelend om te lezen dat de scheiding alles behalve soepel verloopt en dat je bang bent dat jullie zoontje hier last van heeft. Je vraagt of je je zorgen moet maken om het feit dat je zoontje niet veel vertelt over wat hij bij papa doet. Ik vind het lastig om die vraag te beantwoorden, aangezien elk kind anders is. Sommige kinderen praten uit zichzelf minder dan andere. Daarbij schrijf je dat de scheiding pas sinds kort is, sommige kinderen hebben langer de tijd nodig om aan de… Lees verder »