Angelique (42) in Vragen van ouders

Mijn nieuwe partner en mijn puberdochrer

Beste forumleden. Ik wil graag het volgende aan jullie voorleggen, want ik weet inmiddels niet zo goed meer wat ik moet doen. Ik ben nu ruim een jaar gescheiden en moeder van 2 dochters waarvan 1 puberdochter. Mijn puberdochter is niet zo’n prater en hing altijd erg aan haar vader (die ze nu al een tijd niet heeft gezien vanwege zijn ziekte). Iedere keer als er een afspraak is met haar vader en die wordt afgezegd, is ze onhandelbaar. Inmiddels heb ik een nieuwe partner, waar ze ontzettend brutaal tegen kan doen. Mijn nieuwe partner hebben we op een rustige manier geïntroduceerd. Eerst is hij komen eten zonder dat ze wisten dat wij een relatie hadden en uiteindelijk wisten ze het en hebben ze hem vaker gezien. Gezien de afstand in woonplaatsen zien wij elkaar alleen in de weekenden. Echter zijn mijn dochters altijd bij mij, omdat hun vader momenteel niet voor hen kan zorgen. Dit stuit helaas op nogal wat weerstand van mijn puberdochter. Ze vindt mijn nieuwe partner wel aardig, maar ook weer niet en ze vindt dat we hem teveel zien. Wat kan ik nu het beste doen? Het liefst zie ik mijn nieuwe partner elk weekend. Is het nu beter om mijn dochter te zeggen dat dit is hoe het voortaan is of er in meegaan en niet elk weekend samen zijn? We hebben ook al de afspraak om maar 1 weekend in de maand bij hem te zijn, omdat zij daar niet wil zijn. Hij heeft ook kinderen, maar die zijn ouder en daar hoeven we geen rekening mee te houden.

groeten Angelique

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LizSamantha Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Liz

Hallo Angelique, Wat goed dat u deze vraag op het forum stelt! Het lijkt me niet alleen een vervelende situatie, maar ook een situatie waar geen eenduidig antwoord op is. De situatie herken ik wel. Toen mijn ouders uit elkaar gingen, zat mijn broertje middenin de puberteit. Het was voor hem heel lastig om om te gaan met de nieuwe vriendin met mijn vader en was ook geen grote prater. Bij mijn broerjte zat er namelijk erg veel onbegrip wat betreft de scheiding, waardoor hij alle ‘nieuwe’ stappen lastiger vond dan wij dachten. Uiteindelijk is er heel veel tijd overheen… Lees verder »

Samantha

Beste Angelique, Wat fijn dat u ons forum heeft gevonden en ons om advies vraagt, bedankt daarvoor. Wat een lastige situatie beschrijft u zeg. Ik kan me voorstellen dat u het lastig vindt en niet echt weet wat goed is. Al denk ik niet dat er in deze situatie een goed of fout is. Er is geen kant en klaar antwoord op uw vraag, maar ik zal proberen advies te geven vanuit mijn eigen ervaring. Ik herken wel dingen uit uw verhaal namelijk. Zo had ik ook een vader die regelmatig afspraken op het laatste moment niet door liet gaan.… Lees verder »