Skip to content
Jade (51) in Vragen van ouders

Met tegenzin naar vader

Wij hebben co-ouderschap voor onze zoon van 14. Mijn zoon geeft iedere week bij de wisseling aan dat hij niet naar zijn vader wil, maar bij mij wil blijven. Gaat met veel tegenzin weg. We praten veel over waarom hij dat niet wil. Mijn ex verwijt me veel en is snel boos op dingen die ik vraag, zeg, doe en heeft veel commentaar op hoe ik met onze zoon, zijn school en opvoeding omga (veel negatieve mails). Ik kan het gesprek over aanpassen van co-ouderschap daarom niet met hem aangaan. Mijn ex denkt en vindt dan dat ik mijn zoon opstook. Dat is echt niet het geval! Ik heb het vaak met mijn zoon over dat het belangrijk is dat zijn vader ook in zijn leven blijft en vraag hem hoe hij dat dan zou zien/willen. Wat hem betreft ziet hij hem nooit meer. Mijn zoon heeft al een aantal keer geprobeerd het gesprek met zijn vader aan te gaan, maar het lukt hem niet om duidelijk te maken dat hij het anders wil. Hij vindt het eng en vindt dat zijn vader niet voor rede vatbaar is en ik citeer “toch alleen maar doet wat hij zelf wil”. Wat raden jullie aan om hiermee te doen? Ik wil mijn ex het contact met zijn zoon niet ontzeggen, maar vind het ook vreselijk om te zien dat mijn zoon het niet zo wil. Ik heb hem al eens gewezen op jullie site, maar hij vindt het lastig om jullie te benaderen. Wat raden jullie aan om te doen?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnneJanne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne

Hallo Jade, Bedankt voor jouw bericht. Wat vervelend dat je mee krijgt dat je zoontje met tegenzin weggaat bij je. Dat lijkt mij als moeder ook echt wel hartverscheurend. Ik heb zelf ook geen goed contact met mijn vader gehad, waarop ik op bepaald moment ook het contact heb verbroken, omdat ik steeds zo grote tegenzin had om hem te moeten zien. Ik vond het in het begin heel erg stom dat mijn moeder zei van: ‘Ja je moet je vader toch zien, hij is je vader’. Terwijl ik hier echt geen behoefte aan had. Later erkende ze wel mijn… Lees verder »

Janne

Beste Jade, Als aller eerst, Wat ontzettend goed dat u ons forum heeft gevonden! Ik ga proberen u een zo goed mogelijk antwoord te geven. Om te beginnen met mezelf: ik herken de gevoelens die in deze situatie plaatsvinden heel goed. Ik heb net als uw zoon veel het gevoel gehad dat, mijn moeder in dit geval, deed wat ze zelf wilde. Ze wilde niks weten over waar ik mee zat als het ging om onze relatie en hoopte dat ik nog gewoon bij haar zou blijven wonen. Ik wilde dit absoluut niet door alle situaties die hadden plaatsgevonden. Ik… Lees verder »