Liesbeth (38) in Vragen van ouders

Met plezier naar hun vader

Hi,

De vader van mijn kinderen en ik zijn sinds 2011 uit elkaar en sinds 2012 heeft hij een nieuwe partner en inmiddels nog 1 kindje erbij. Wij hebben samen twee dochters. De relatie tussen mij en mijn ex-partner is sinds de komst van zijn nieuwe partner erg moeizaam, hij wil al 3 jaar op geen enkele wijze communiceren met mij, zijn partner houdt dat tegen. wij zijn in 2016 hiervoor in therapie gegaan, helaas is hij na twee sessies gestopt en wil hij niet meer in therapie om de relatie te verbeteren. Onze dochters lijden erg onder de situatie. Zij durven er niet met hun vader over te spreken, omdat bij elk gesprek zijn nieuwe partner erbij wil zitten, zij heeft dan een uitgesproken mening. Volgens mijn dochter bemoeit zij zich overal mee en hebben ze nooit een moment alleen met hun vader. Sinds kort doet ze ook lelijk tegen mijn kinderen en is er steeds maar ruzie in huis, met als gevolg dat beide kinderen nu bij mij aangeven niet meer naar hun vader te willen. Helaas zag ik dit destijds al aankomen. Ik spoor de kinderen aan om met hun vader te gaan praten en alles wat op hun hart ligt te zeggen, maar dat durven ze maar niet. Nu gaan ze nog heen, maar ik ben bang dat dat zeer binnenkort over is, wat ik erg jammer voor hun vindt, omdat hun vader echt een goede man is, maar zich teveel laat leiden door zijn vrouw. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kinderen tegen hun vader zeggen wat er speelt? Zodat ze straks met plezier naar hun vader gaan?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MaureenGerjan Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Maureen
Maureen

Beste Liesbeth, Wat een vervelende situatie. Ik kan me goed voorstellen dat je het heel lastig vindt om te bepalen hoe je deze situatie het beste kan aanpakken. Ik herken de situatie dat communicatie tussen ouders niet altijd goed verloopt. Zelf wilde mijn vader in het begin (tegenwoordig gaat het wel beter) ook niet communiceren met mijn moeder. Als kind van gescheiden ouders weet ik dat het moeilijk kan zijn om te praten met een ouder of als er geen communicatie tussen de ouders is. De situatie wordt extra lastig gemaakt omdat ook jij niet met de vader van je… Lees verder »

Gerjan
Gerjan

Hee Liesbeth, Lastige situatie met je ex man en je 2 dochters. Het is nooit leuk wanneer een derde partij ervoor zorgt dat kinderen het niet leuk hebben bij hun vader. Zelf heb ik zoiets niet meegemaakt. Wel weet ik dat mensen keuzes maken en helaas soms niet de goede. In mijn geval was dit zeker zo. Doordat ik niet meer met mijn vader en moeder kon/wou praten is de band hierdoor zeer slecht geworden. Toen had ik daar nog niet veel last van en boeide het niet hoe mijn vader of moeder zich voelde. Ook de communicatie is hierin… Lees verder »