Sacha (51) in Vragen van ouders

Loyaliteitsconflict

Beste kinderen van gescheiden ouders; heeft iemand van jullie ervaring met een loyaliteitsconflict naar één van de ouders?
Ik heb het initiatief genomen van onze scheiding, mijn ex veroordeelt dit openlijk, ook naar onze zoon(van 11 jaar). We wonen nog steeds in één huis en ik merk dat onze zoon het lastig vindt aardig te blijven naar mij toe en steeds brutaler wordt, al helemaal als zijn vader in de buurt is. Hij verteld ook aan zijn vader dat wij vaak ruzie maken en dat hij liever heeft dat ik weg blijf, als ik na drie dagen werken thuiskom. Ik begrijp dat mijn zoon in een loyaliteitsconflict zit naar zijn vader toe, maar hoe kan ik hier het beste mee om gaan vinden jullie? Soms vind ik het lastig om een balans te vinden in het ‘mijn grens aangeven’, en hem maar wat bozig te laten zijn. Kunnen jullie mij vertellen hoe ik hier het beste mee om kan gaan?
Hartelijk dank alvast voor de moeite.
Een bezorgde moeder.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JeliciaManon Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jelicia

Lieve moeder, Bedankt voor je vraag op ons forum, wat fijn dat je zo open staat voor onze ervaring zeg:). Wat jij zegt herken ik zeker! Toen mijn ouders gingen scheiden was mijn moeder in mijn ogen de “zielige” ouder. Zij was degene waaraan ik zag dat ze veel verdriet had en die vaak moest huilen en zei hoe zwaar alles was. Hierdoor wilde ik haar natuurlijk troosten en redden want ik wilde mijn moeder niet verdrietig zien. Wat ik heel fijn had gevonden was als mijn ouders echt met mij in gesprek waren gegaan. Nu kende ik wel de… Lees verder »

Manon

Beste Sacha, Wat goed dat je het forum voor ouders hebt gevonden! Het lijkt me een moeilijke situatie waar je nu in zit. Je verhaal klinkt mij wel heel bekend in de oren. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 17 was omdat mijn moeder was vreemdgegaan met collega en nu huidige vriend. Vanaf dat moment stond mijn moeder dus in slecht daglicht. Ik heb de naarste dingen over mijn moeder gehoord. Ze zou volgens mijn vader bijvoorbeeld met wel meer dan 5 mannen het bed hebben gedeeld. Dit zijn natuurlijk allemaal niet leuke dingen om te horen, maar als kind… Lees verder »