Skip to content
Anoniem (31) in Vragen van ouders

Loyaliteitsconflict

Hallo, ik zou graag advies ontvangen voor het volgende: ik ben momenteel zwanger van mijn eerste kindje. Mijn vriend heeft twee dochters uit een eerder huwelijk in de leeftijd van 12 en 10. Ze komen om de twee weken een weekend. Een hechte band heb ik nooit met ze op kunnen bouwen, omdat de moeder zich niet positief uit over mij. Sinds ik zwanger ben is het wel weer duidelijker zichtbaar dat ze zich in een loyaliteitsconflict bevinden. Ze vragen nooit naar de baby in het algemeen en tonen voor mij al helemaal geen interesse of enthousiasme. Ik ben me er van bewust dat het een hele verandering is. Echter hebben ze geen herrinering aan hun ouders samen, daarvoor waren ze te jong toen ze uit elkaar gingen. Ik vraag me af of ik er aandacht aan moet besteden. Kan ik ze vragen of het inderdaad zo is dat ze bang zijn hun moeder af te vallen, door betrokken te worden bij de straks ‘nieuwe situatie’? En kan ik daarbij een eerlijk antwoord verwachten of zou dat bij de meiden alleen maar meer spanningen veroorzaken?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MaureenSanne Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Maureen

Lieve anoniem, Allereerst: van harte gefeliciteerd met de zwangerschap! Dat moet een magisch gevoel zijn! Ook goed en dapper dat je ons forum gevonden hebt, en je vraag hebt durven stellen! Ik herken het probleem van het loyaliteitsconflict wel, maar dan vanuit het kind-perspectief! Mijn ouders gingen scheiden vlak voor mijn 18e verjaardag en mijn moeder ging vrijwel direct samenwonen met haar nieuwe relatie. Dit was aan de ene kant leuk en gezellig, aan de andere kant merkte ik ook dat mijn vader hier veel moeite mee had. Aan de ene kant vond ik het heel moeilijk om aan mijn… Lees verder »

Sanne

Hoi Anoniem, Wat goed dat je ons forum hebt gevonden om je vraag op te stellen. Allereerst: wat leuk dat je zwanger bent van je eerste kindje, gefeliciteerd! Ik kan begrijpen dat het geen fijn gevoel is als de kinderen van je vriend hier geen interesse of enthousiasme voor tonen. Wanneer ik je verhaal lees, kan misschien wel begrijpen waarom de kinderen van je vriend dit gedrag vertonen. Toen mijn vader voor het eerst een nieuwe vriendin kreeg, schrok ik hier heel erg van. Ik was in deze situatie 14 jaar en heb de scheiding wel bewust meegemaakt, maar ik… Lees verder »